cafèdelteatre

MAIG2019


MARIALLUÏSA


DIVENDRES 3 de maig | 22.30 h | Preu: 8 € / Anticipada: 6 €


Pocs s’atreveixen a definir què és això del pop metafísic. Més aviat hi ha moltes certeses sobre tot allò que no seria, però dir exactament què és... El que sí que està clar és quan un grup encaixa en la definició. I quan escoltes les cançons de Marialluïsa, els dubtes s’esvaeixen. Ells són els últims d’arribar a aquest microcosmos de feliç creativitat on graviten fa temps El Petit de Cal Eril, Ferran Palau, Germà Aire o Núria Graham, els quatre artistes amb qui han compartit l’esperat 1r Festival del Pop Metafísic.

La primera pista sonora d’aquest jove quartet d’Igualada és un EP de debut que fa honor, ja des del títol, a les propietats de l’herba que els dóna nom. Pren-t’ho amb calma presenta cinc cançons senzilles però preciosistes, amb reflexions vitals i imatges oníriques que s’enlairen sobre melodies brillants, sons atmosfèrics i ecos africans. Una sonoritat que, sense amagar les influències del grup, malda sempre per anar més enllà. Perquè les portes que obre aquest primer disc de Marialluïsa són múltiples i apassionants.

Pau Codina Oliva, veu i espanyola. Carles Guilera Solà, guitarra elèctrica i teclats. Andreu Dalmau Bové, baix. Pol Mitjans Pujadó, bateria.

30a Fira de Titelles de Lleida
PUPPAE COMPANY / Otto


DISSABTE 4 de maig | 00.30 h | Preu: 6 €


20' / Familiar / Sense paraules /Darrere de la maleta, tres caps; a dins, un més. Són quatre o són tres? Segur, una guitarra i sis peus.

Autoria i direcció: Puppae Company. Producció: Julieta Gascón i Bruno Valls. Repartiment: Julieta Gascón, Bruno Valls, Aleix Bové. Música: Aleix Bové. Disseny titelles: Bruno Valls.

I després, DJ Putxa

www.firatitelles.com

30a Fira de Titelles de Lleida
Cloenda i Nit de Premis


DIUMENGE 5 de maig | 22.30 h | Gratuït


Homenatge a Joan Baixas, artista plàstic i titellaire amb quatre dècades als escenaris. Acte conduit per Margarida Troguet i musicat per PIXIE DIXIE

www.firatitelles.com

VESPRES EN VERS / JOSEP M. RODRÍGUEZ. Oxigen pur


DIMECRES 8 de maig | 19 h | Gratuït


IV Cicle de recitals poètics.

ESCENA! Movistar
DELAPORTE + HER LITTLE DONKEY


DIJOUS 9 de maig | 21.30 h | Gratuït amb invitació (Aconsegueix la teva entrada gratuïta en una de les botigues Movistar de Lleida que apareixen al mapa


Delaporte és un projecte italo-espanyol de música electrònica amb seu a Madrid, creat per Sandra Delaporte i Sergio Salvi. Tots dos vénen de l'escena de música negra a la recerca d'un nou discurs amb referències electròniques. Van començar a publicar alguns covers a Youtube fins que es van decidir a mostrar el seu propi material, que abastava cançons de tots els gèneres: J.J. Cale, Talking Heads, Nina Simone, Bomba Estéreo o Nicola Cruz. Després de dos EP's, #ONE i #UNO, presenten el seu primer LP, Como Anoche.

Her Little Donkey és una banda formada a Barcelona que combinen de forma original les formes més tradicionals del dream pop amb sons contemporanis. La banda, que es troba en actiu des de 2012, està integrada per Patrick FitzPatrick, Carlos P. de Tudela, Ana López i Michel Bonilla. Després de dos EP 's, "Probation" i "Chromatic Landscapes", arriba el 2016 el seu primer LP "Campestral", un disc en el qual la banda mostra un món propi d'elegància pop, amb una gran sensibilitat melòdica, on les guitarres romanen en constant diàleg amb els sintetitzadors alhora que són dirigits per la base rítmica.
Carregant el reproductor...

COL·LECTIU FREE’T


DIJOUS 16 de maig | 22.00 h | Gratuït


Col·lectiu Free’t és un grup d’artistes de diferents disciplines que basen el seu treball en la improvisació. Una de les eines que utilitzen per a les seves creacions és el Soundpainting, un llenguatge de signes multidisciplinari de composició en viu.

Durant els darrers mesos, els han encarregat projectes multidisciplinaris amb objectius molt concrets: la interacció musical amb les imatges del planetari 3D del Montsec, una performance multidisciplinària sobre el vi per la Biblioteca de Balaguer, un projecte amb música del compositor Mestres Quadreny pel cicle Barribrossa a Barcelona i la inauguració del festival Embarrat a Tàrrega. Després de tot això, tenen ganes de tornar a l'essència: pujar a l’escenari amb el “paper en blanc”, improvisació, interacció i composició en viu. I això és el que faran a l'escenari del Cafè del Teatre. Col·lectiu Free’t en estat pur.

El Col·lectiu FREE’T és un grup d’artistes de diferents disciplines que basen el seu treball en la improvisació. Disposen d'un laboratori obert on investiguen la improvisació col·lectiva treballant en la recerca de paràmetres comuns, la influència/ interacció entre les diferents disciplines i l’observació dels processos creatius conjunts. Una de les eines que utilitzen per a les seves creacions és el Soundpainting, un llenguatge de signes multidisciplinari de composició en viu. Aquest llenguatge és aprés i interpretat pels músics, ballarins i artistes visuals; està compost per més de 1200 signes que s’utilitzen per generar, organitzar i desenvolupar el material en les creacions en directe.

http://cfreet.tumblr.com

SÍLVIA COMES I JOAN ISAAC
CITA AMB ÀNGELS. Tribut a Silvio Rodríguez


DIVENDRES 17 de maig | 22.30 h | Preu: 12 € / Anticipada: 10 €


Entrada anticipada al Cafè del Teatre (de dimecres a diumenge a partir de les 19h.) | Comprar entrada online


Amb un treball artesanal immens i amb un respecte absolut per la poètica de Silvio Rodríguez i per l’emoció que transmeten les seves cançons, Sílvia Comes i Joan Isaac han confegit un espectacle que han titulat Cita amb àngels. És un treball que volen portar als escenaris per retre homenatge a un dels més grans cantautors vius i remetre a la musicalitat de la nostra llengua una obra immensa del cantautor cubà.

ROGER MAS


DISSABTE 18 de maig | 22.30 h | Preu: 15 € / Anticipada: 12 €


Roger Mas encarna com ningú el prototip del cantautor: agermanar música i poesia, autoria i interpretació, però també novetat i tradició. Ho ha demostrat a cada disc, reinventant-se en trobador incipient, crooner de cobla, artista tel·lúric, bluesman rutilant, estrella del pop, rapsode profund o un doll de veu fonda. Tots encarnats en els temes, estils i grups més diversos.

Poeta entre músics i músic entre poetes, ara, amb una veu en plena maduresa, se’ns endú de viatge al PARNÀS, al jardí dels poetes, on insisteix en emocionar-nos amb les veus dels altres i músiques noves. Complerts els vint anys del seu primer disc, ens presenta PARNÀS. Poemes musicats de Joan Maragall, Miquel Martí i Pol, Eulàlia Anzizu Vila, Toni Gol i Roca i Amadeu Vidal i Bonafont; a més a més d’altres peces, com l’adaptació al català de la tradicional anglesa Geordie o les versions de Si dolce è ‘l tormento de Monteverdi, l’Himne de la coronació de la Mare de Déu del Claustre de Solsona de Josep Serra i Antoni Muntada i la cançó tradicional Borrasqueros de Canalda.

Roger Mas i Solé, veu i guitarres. Arcadi Marcet i Calders, contrabaix. Xavier Guitó i Gassiot, piano, Rhodes i sintetitzador. Míriam Encinas Laffitte, dilruba, viella, flautes i percussió.

TOMEU PENYA


DIUMENGE 19 de maig | 20.30 h | Preu: 18 € / Anticipada: 16 €


Al 2009 va començar un nou projecte per a Tomeu Penya, la gira “Íntim”. Es tracta d’una nova versió del cantautor mallorquí on es presenta amb l'única companyia de la seva guitarra. De nou la carretera serà el seu hàbitat natural, després de l’èxit d’acollida de “Sa força des vent”, on Tomeu es va presentar amb 21 músics a l’escenari. Tomeu Penya “Íntim” és un concert acústic del cantautor mallorquí on fa una repassada als temes que més èxits li han donat. Tomeu ha preparat un espectacle molt especial amb un repertori pensat per oferir

el millor de la llarga discografia del cantautor. Un espectacle de petit format on Tomeu vol gaudir del contacte proper del públic. L’escenari buit, tan sols amb Tomeu Penya i la seva guitarra aconsegueixen que l'espectador només gaudeixi de la música. Malgrat tot, Tomeu sap que la seva música és difícil d’escoltar assegut; per això vol posar en peu a tots els auditoris de Catalunya, València i Balears pels que ha passat i passarà.

Festival Pint of Science


20, 21 i 22 de maig | 19 h | Gratuït


El festival Pint of Science té com a objectiu oferir xerrades interessants, divertides, importants, sobre les últimes investigacions científiques, en un format accessible al públic. ¡I tot això en un bar! Volem oferir una plataforma que permeti a la gent discutir la recerca amb les persones que la porten a terme. Es tracta d'una organització sense ànim de lucre, dirigida per voluntaris, i que va ser creada per una comunitat d'investigadors de postgrau i post doctorals en 2012. El festival es celebra anualment durant tres dies simultàniament en bars de tot el món.

ESCENA! Movistar
GOA + ALBANY


DIJOUS 23 de maig | 21.30 h | Gratuït amb invitació (Aconsegueix la teva entrada gratuïta en una de les botigues Movistar de Lleida que apareixen al mapa


GOA: El seu HellPopStar va ser una de les revelacions de l'any anterior i Traumatismo Kraneoencefalico -el seu mixtape a mitges amb Yung Beef- la confirmació que 2019 hauria de ser el seu any. Música amb guitarres alternatives que poden recordar a l'emo i al grunge i un carisma fosc que fa dels seus concerts una comunió entre públic i artista. El 3 de maig arriba Segador de Almas, el seu nou treball produït per Fish Narc (Goth Boi Cliqui) amb col·laboracions de grans noms de l'escena.

Albany: En temps d'allau de plans, propostes i places to be, Albany, petit gran secret de l'escena trap nacional, es planta amb aquestes rimes tristes que són gairebé un quejío. Després de vagar durant anys per les profunditats de YouTube, la catalana s'obre al món apostant pel nostre dret a tancar-nos a l'habitació, ficar el cap sota el coixí i passar comptes amb nosaltres mateixos i els nostres fantasmes. I plorar, si cal. Perdó, corregim: I plorar, que cal.

BRIAN CAFFREY


DIVENDRES 24 de maig | 22.30 h | Preu: 8 €


El cantautor irlandès establert a les Garrigues Brian Caffrey ens oferirà un recull de temes dels seus cinc discos editats, i algunes cançons encara inèdites.

Brian Caffrey, veu i guitarra. Jean Paul Dupeyron, guitarres i pedal steel. Àlex Gaspa, percussió.

LO PARDAL ROQUER


DIUMENGE 26 de maig | 20.30 h | Preu: 7 €


Després de gairebé una dècada de silenci discogràfic, Lo Pardal Roquer publica el seu primer vinil, que inclou un recull de vuit temes de Rockabilly ultra-ranci i que dedica a tots aquells que, instal·lats en els límits de la vida, es riuen a la cara de la mort.

David Esterri, veu i guitarra. Jordi Rexach, baix. Joan Andreu Buchaca, percussió.

PESSICS DE CIÈNCIA
L'ADN dicta el teu futur o tu controles el teu ADN?
Dra. Laia Bosch Presegué i Dra. Elisabet Dachs Cabanas


DIMARTS 28 de maig | 19.30 h | GratuïtPresentació literària: Sis nits d'agost. Jordi Lara


DIMARTS 28 de maig | 19.30 h | Gratuït


Presentació a càrrec de Ramon Usall, Antonieta Jarne i Jordi Lara.

El sis d’agost de 2007 un home va sortir de Barcelona i va pujar a la muntanya per morir-hi sol. Aquell mateix dia complia setanta-cinc anys; es deia Lluís Maria Xirinacs i tenia una llarga trajectòria pública com a lluitador per les llibertats i filòsof pacifista. ¿Per què ho va fer? ¿Era un suïcidi o era una altra cosa?

Sis nits d’agost és la història d’aquella mort volguda, singular, misteriosa. La revelació de com va ser preparada escrupolosament i com va afectar tantes persones, i l’aventura d’un escriptor per esbrinar el sentit d’una acció com aquella. Una novel·la apassionant que ens convida a una reflexió moral i universal sobre allò que ens interroga a tots: la mort, la llibertat individual o el compromís col·lectiu.

Edicions 1984

CAFÈCURT / Projecció de Curtmetratges


DIMECRES 29 de maig | 21.30 h | Gratuït


Una nova sessió de curtmetratges al Cafè del Teatre, com el darrer dimecres de cada mes, a les 21.30h.

RUTA 66


DIVENDRES 31 de maig | 22.30 h | Preu: 3 €


Ruta 66 és un grup amateur que pretén homenatjar a tota una generació que va viure la inoblidable dècada dels 60, marcada per molts grups que s’iniciaven en el rock. És per això que el seu repertori està basat en els clàssics nacionals del moment com Sirex, Mustang i Salvajes, entre d’altres.

Manel Garcia, veu i guitarra. Josep Clotet, guitarra. J.R. Roca, piano i teclats. Xavier Jové, baix. Ramon Aldabó, bateria.
Carregant el reproductor...

HOGJAW / Up in Flames Tour


DISSABTE 1 de juny | 22.00 h | Preu: 15 € / Anticipada: 12 €


Entrada anticipada al Cafè del Teatre, de dimecres a diumenge a partir de les 19h.


Els nord-americans HOGJAW ens presenten el seu setè treball, en el qual segueixen defensant amb un gust exquisit el seu Rock'n'Roll sureny amb tocs de blues, country, boogie i hard rock. Influenciats per grups com Lynyrd Skynyrd, The Allman Brothers Band, Blackfoot, Supersuckers o ZZ Top, els seus directes són energia en estat pur.

ACE OF SPADES

https://www.facebook.com/Hogjaw

Arxiu


2019 01 02 03 04                
2018 01 02 03 04 05 06 07   09 10 11 12
2017 01 02 03 04 05 06     09 10 11 12
2016 01 02 03 04 05 06 07   09 10 11 12
2015 01 02 03 04 05 06 07   09 10 11 12
2014 01 02 03 04 05 06 07   09 10 11 12
2013 01 02 03 04 05 06     09 10 11 12
2012 01 02 03 04 05 06 07   09 10 11 12
2011 01 02 03 04 05 06 07   09 10 11 12
2010 01 02 03 04 05 06 07   09 10 11 12
2009 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
2008 01 02 03 04 05 06 07   09 10 11 12
2007 01 02 03 04 05 06     09 10 11 12
2006 01 02 03 04 05 06     09 10 11 12
2005 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
2004 01 02 03 04 05 06     09 10 11 12
2003     03 04 05     08 09 10 11 12

Ubicació / Horari


Obert de dimecres a diumenge de 19.00h a 02.00h. 

Divendres i dissabtes obert fins a les 03.00h.


Cafè del Teatre Escorxador de Lleida

C/ Roca Labrador 2bis

25003 Lleida

Google Map més gran del Cafè del Teatre.

Google Street View del Cafè del Teatre.

Vista panoràmica de l'interior del Cafè del Teatre.