cafèdelteatre

GENER2019LES VEUS: ELLES TENEN MOLT A DIR


EXPOSICIÓ | De l'11 de desembre al 6 de gener


Exposició fotogràfica resultat final d'un projecte que neix amb un grup de noies joves, entre 13 i 16 anys, amb inquietuds diverses que giren al voltant de la dona en aquesta societat. L'objectiu ha estat treballar el pensament crític, conscienciar sobre la problemàtica abordada i sensibilitzar a les joves. Cadascuna de les 16 fotografies representa un tema a tractar, com ara l'autoestima, els estereotips culturals, la igualtat, la llibertat d'expressió, l'amor romàntic, etc.

El projecte ha estat impulsat pel grup de noies joves participants del Departament de Joventut de L'ajuntament de Lleida, amb la supervisió de dues educadores socials que han fet l'acompanyament i ha comptat amb la col·laboració del Casal Municipal de la Dona i la jove fotògrafa Ares Juclà.

Presentació literària: Leyendas urbanas sobre la voz. Sheila López Tornero


DIJOUS 3 de gener de 2019 | 19.00 h | Gratuït


Hi ha moltes llegendes urbanes que volten entre els professionals de la veu. Un llibre necessari per a qualsevol amant de l'instrument vocal. Després d'un període d'investigació, la seva autora Sheila López ens desvetlla què hi ha de cert o fals en totes aquestes llegendes urbanes que hi ha entre els professionals de la veu. Així mateix, fa una valoració final sobre l'estat de coneixements i salut vocal entre els diferents sectors professionals que utilitzen la veu com a eina de treball. És aquest un llibre ple d'informació bàsica i necessària, i apta tant per a iniciats com per a professionals que treballen amb la veu. Tot això explicat des d'un punt de vista que no et deixarà indiferent.

EDITORIAL CÍRCULO ROJO

LO PARDAL ROQUER & THE WESTERN THUNDERBIRDS: SOM DE L'OEST


DIVENDRES 4 de gener de 2019 | 20.30 h | Preu: 5 €


El creador de la cançó més representativa de les terres de Ponent celebra el Nou Any al Cafè del Teatre envoltat d'amics

Pardal Roquer, veu i guitarra. Joan Andreu Buchaca, jazzband. Jordi Rexach Mante, guitarra baixa. Hèctor Malalluna, guitarra i veus. Emma de Roquer, veu.


PASTORETS ROCK


DIUMENGE 6 de gener de 2019 | 19.00h | Preu: 8 € / Menors 12 anys: 5 €


Com ja és tradició, els altres Pastorets, aquells que duen la gresca i la disbauxa de camí cap a Betlem, faran les seves ofrenes musicals a la ciutat de Lleida durant les festes nadalenques. Unes pastoretes que substitueixen els cistells per un vestit sexy, uns pastorets que en comptes d’ovelles pasturen guitarres, són amics del dimoni escuat i els agrada jugar amb foc de camí cap al Portal sota l’atenta mirada del seu Messies, en Perot de Cal Xefla.

Pastorets Rock basa el seu repertori en els temes més coneguts del cançoner popular català adaptades amb ritmes i arranjaments típics dels patrons moderns com el funk, l'ska o el rock. Tot plegat amanit amb grans dosis d'humor. Tornen al Cafè del Teatre en el tradicional concert de Reis, amb ganes de fer ballar grans, joves i petits!

PRESENTACIÓ LITERÀRIA / PLEC


DIMECRES 9 de gener de 2019 | 19.30 h | Gratuït


Presentació del núm. 22 de la revista cultural Plec.

POETRY SLAM


DIJOUS 10 de gener de 2019 | 20.30 h | Gratuït


Recitals de poesia oral contemporània. Poetry Slam és una plataforma de creació artística que posa al centre la paraula i escena. El públic decideix quines són les millors combinacions de substantius, verbs i emocions.

www.facebook.com/poetryslamlleida

LA MANO DEL MARCIANO


DIVENDRES 11 de gener de 2019 | 22.30 h | Preu: 10 € / Anticipada: 7 €
Comprar entrada on-line


Entrada anticipada al Cafè del Teatre (de dimecres a diumenge a partir de les 19h.)


Projecte que s'alimenta de fons musicals molt variades, però amb una referència obvia de l'indie/pop.

El propòsit d'explicar una realitat abandonada des de la crònica del viatge marcià neix del seu cantant i compositor Andreu Peral, que des d'un inici contacta amb un tripulant ben conegut, Marcel Bagés (guitarra elèctrica), al qual també s'uneixen Genis Bagés (bateria), Julián López de Santa Maria (teclats) i Aleix Meix (baix).

La banda pretén facilitar aquest moment tan buscat en la nostra societat actual, una mena de desconnexió encara sense elaborar, però passant pels racons dels sentiments, allà on tot discorre millor.

Andreu Peral, veu. Marcel Bagés, guitarra elèctrica. Genis Bagés, bateria. Julián López de Santa María, teclats. Aleix Meix, baix.

www.lamanodelmarciano.bandcamp.com

ELLIOTT MURPHY & OLIVIER DURAND


DISSABTE 12 de gener de 2019 | 22 h | Preu: 18 € / Anticipada: 15 €


Entrada anticipada al Cafè del Teatre (de dimecres a diumenge a partir de les 19h.)


Vivint a París des de fa més de 25 anys com novaiorquès expatriat, la carrera del veterà rocker i autor Elliott Murphy està més activa que mai. Ha editat més de 35 àlbums, segueix actuant per tot Europa i és un prolífic escriptor de ficció.

Han passat 4 dècades des que va editar el seu primer i trencador àlbum Aquashow (1973) i els aficionats segueixen omplint els seus concerts mentre els crítics lloen els seus àlbums. En 2016 va presentar "The Second act of Elliott Murphy" un documental autobiogràfic amb entrevistes de Billy Joel o Bruce Springsteen, entre d'altres. Presentat a tot Europa, ha aconseguit el premi del públic al Festival Dock of the Bay de Sant Sebastià.

El 2017 va presentar el seu últim disc Prodigal son, definit per la crítica com a madur, melangiós i experimentat. En el seu millor disc en els darrers temps, el culte Elliott comença amb folk-rock americà suau (vinculat a Dylan, Bruce...), s'ausculta (molt Bowie i Lou Reed de vellut), i el tanca misteriós a lo Howe Gelb zíngar.

Nascut en una família del show bussines a Nova York, Elliott va començar la seva carrera europea el 1971, una odissea tocant com a músic de carrer, fins i tot participant amb un petit paper en la pel•lícula "Roma" de Federico Fellini. De retorn als EUA es va assegurar un contracte d'enregistrament i ràpidament li van seguir els àlbums LOST GENERATION (1975), produït pel productor de The Doors, Paul Rothschild, NIGHT LIGHTS (1976) amb la col•laboració de Billy Joel, JUST A STORY FROM AMERICA (1977) amb Phil Collins i Mick Taylor, i molts més. Més recentment, cal destacar un extraordinari duo amb Bruce Springsteen a SELLING THE GOLD (1996), que sovint convida a Elliott a pujar amb ell a l'escenari durant les seves gires europees.

Murphy també és escriptor, i ha publicat diverses col•leccions de relats curts, CAFÈ NOTES (Hachette), i dues novel•les; MARTY MAY, i el neo-western JUSTÍCIA POÈTICA (Tropo). Escriu ocasionalment a Rolling Stone (EUA), Vanity Fair (França) i en altres publicacions.

El 2015 Elliott Murphy va ser nomenat Cavaller de les Arts i de les Lletres pel Ministre de Cultura de França.

www.elliottmurphy.com/

Presentació literària / Els límits del Quim Porta / Josep Pedrals


DIJOUS 17 de gener de 2019 | 19.30 h | Gratuït


JOSEP PEDRALS es dedica a la poesia des de diversos fronts: escriu llibres d’investigació sobre el gènere (assajos novel·lats sobre poètica i vida), recita poesia de forma professional, explica la poesia en cursos i conferències, difon i divulga la poesia en diversos mitjans de comunicació, ha muntat celebracions poètiques de tot tipus i periodicitat, posa música als versos i versos a les músiques, expandeix la teatralitat del vers i inclou versos en les dramatúrgies d’altres, etcètera.

Les seves principals aportacions al camp llibresc són Escola italiana (2003), El furgatori (2006), El romanço d’Anna Tirant (2012) i Exploradors, al poema! (2014). En el camp teatral, cal destacar les obres Wamba va! (2005), En comptes de la lletera (2011), El furgatori (2012), Safari Pitarra (2014) i Fang i setge (2016). Les seves peces més destacables en el camp musical es troben als discos El motí (2007), En/doll (2007), Esquitxos ultralleugers (2009) i En helicòpter (2013). El 2014 guanyà el premi Time Out al millor artista de Barcelona.

Els límits del Quim Porta és un assaig novel·lat sobre qüestions de poètica i vida. Un devessall de paraules on els protagonistes viuen tota mena d’aventures a la recerca de l’ànima volàtil de Quim Porta. Aquest volum clou la trilogia de Bolló: El furgatori, que es va convertir en obra de teatre, i El romanço d’Anna Tirant guanyador del Lletra d’Or.

https://joseppedrals.wordpress.com/
Carregant el reproductor...

COL·LECTIU FREE’T


DIJOUS 17 de gener de 2017 | 22.00 h | Gratuït


Col·lectiu Free’t és un grup d’artistes de diferents disciplines que basen el seu treball en la improvisació. Una de les eines que utilitzen per a les seves creacions és el Soundpainting, un llenguatge de signes multidisciplinari de composició en viu.

Durant els darrers mesos, els han encarregat projectes multidisciplinaris amb objectius molt concrets: la interacció musical amb les imatges del planetari 3D del Montsec, una performance multidisciplinària sobre el vi per la Biblioteca de Balaguer, un projecte amb música del compositor Mestres Quadreny pel cicle Barribrossa a Barcelona i la inauguració del festival Embarrat a Tàrrega. Després de tot això, tenen ganes de tornar a l'essència: pujar a l’escenari amb el “paper en blanc”, improvisació, interacció i composició en viu. I això és el que faran a l'escenari del Cafè del Teatre. Col·lectiu Free’t en estat pur.

El Col·lectiu FREE’T és un grup d’artistes de diferents disciplines que basen el seu treball en la improvisació. Disposen d'un laboratori obert on investiguen la improvisació col·lectiva treballant en la recerca de paràmetres comuns, la influència/ interacció entre les diferents disciplines i l’observació dels processos creatius conjunts. Una de les eines que utilitzen per a les seves creacions és el Soundpainting, un llenguatge de signes multidisciplinari de composició en viu. Aquest llenguatge és aprés i interpretat pels músics, ballarins i artistes visuals; està compost per més de 1200 signes que s’utilitzen per generar, organitzar i desenvolupar el material en les creacions en directe.

https://www.cfreet.com/

PAU FIGUERES


DIVENDRES 18 de gener de 2019 | 22.30 h | Preu: 10 € / Anticipada: 8 €
Comprar entrada on-line


Entrada anticipada al Cafè del Teatre (de dimecres a diumenge a partir de les 19h.)


Tres anys després del seu debut homònim –Premi Enderrock 2015 de la crítica a millor disc de folk–, el guitarrista barceloní Pau Figueres presenta el segon treball, Nada nuevo bajo el sol (Satélite K, 2018), amb més flamenc i sons moderns. Acompanyat d’Arnau Figueres (percussions), Ismael Alcina (baix), Kquimi Saigi (teclats) i Eloi Flores (modular synth), també ha tingut la col•laboració especial del baixista Carles Benavent i el raper novaiorquès BluRum13.

En Pau és un guitarrista que aborda la música des de múltiples angles i conceptes interpretatius, entenent i estudiant la guitarra com a instrument transversal. Es mou en molts estils i gèneres musicals, sempre buscant aportar sonoritats guitarrístiques de qualitat i idees creatives. Des de la música clàssica fins al jazz modern i el pop, sent un gran respecte i una gran admiració per a tots els estils. La seva música original és reflex i resultat dels seus diferents enfocaments de la guitarra i de la música.

www.paufigueres.com/bio/

CIRCUÏT FOLC

MIQUEL ABRAS


DISSABTE 19 de gener de 2019 | 22.30 h | Preu: 10 € / Anticipada: 8 €
Comprar entrada on-line


Entrada anticipada al Cafè del Teatre (de dimecres a diumenge a partir de les 19h.)


Miquel Abras ens sorprèn amb dos llançaments discogràfics el mateix dia: Punt de no retorn (U98 Music) i Punt de partida (U98 Music). Abras defineix el primer dels 2 àlbums com el disc que estava obligat a fer moralment. No volia deixar passar l’oportunitat de denunciar amb les seves cançons la brutalitat de l’1 d’octubre i el trencament total amb l’estat opressor fins arribar en aquest Punt de no retorn. Un disc produït per el productor Carlus Ramió on es pot escoltar tota la ràbia d’un disc cru i molt contundent. El següent disc és el que tenia pensat des d'un bon principi amb un canvi de so i de productor amb tocs més actuals. Un disc molt fresc, optimista. Les cançons com Arbres, Fills del mar, Karma, El paisatge ets tu comencen un punt de partida amb una visió més àmplia. Disc produït per Albert Solà on floreixen més que mai els tocs de música electrònica i les tornades més enganxoses.

www.miquelabras.com

BARBABLANCA


DIVENDRES 25 de gener de 2019 | 22.00 h | Preu: 13 € / Anticipada: 10 €
Comprar entrada on-line


Entrada anticipada al Cafè del Teatre (de dimecres a diumenge a partir de les 19h.)


L’any 2012, els excomponents de Sangtraït, Martín Rodríguez i Josep Maria Corominas “Coro”, uneixen les seves forces per donar vida a aquest nou projecte. S’uneixen a aquesta aventura musical Dani Llop (guitarra), Toni Bernal (baix), Roger Batlle (veu) i Martín Rodríguez Jr. (2on bateria). Després de la seva primera actuació en el concert solidari pel gran incendi de l’Empordà de l’estiu de 2012, comencen a donar forma a les cançons del seu primer disc.

UN TRO A LA NIT (Picap 2017), és el disc debut de Barbablanca, un treball amb 12 cançons de Hard rock melòdic amb una base sòlida i ferma, amb estructures que els seus autors han volgut que siguin “atractives” i amb veus “molt treballades”. El disc es va presentar el 21 d’Octubre a la sala La Mirona de Salt, i que està pensat per fer les delícies dels fans del gènere i molt especialment dels seguidors de Sangtraït.

El videoclip de la cançó “HE VIST LA LLUM” ha estat una gota d’aire fresc pel Rock cantat en català, sonant amb força i diàriament a molts mitjans d’arreu del país. Altres cançons “Dos Estranys”, “El Circ del Rock & Roll”, “Surt del meu llit” o “Vagarem per l’Univers” completen un disc que un cop hagis començat a escoltar ja no podràs parar.

Spotify Barbablanca

HELL HOUSE + BLACK ICE


DISSABTE 26 de gener de 2019 | 21.00 h | Preu: 15 € / Anticipada: 12 €
Comprar entrada on-line


Entrada anticipada al Cafè del Teatre (de dimecres a diumenge a partir de les 19h.)


Hell House repassa la discografia dels Guns n'Roses amb actitud, intensitat, solvència i personalitat, mantenint intacte l'esperit i la força dels Gunners.

Charlie Rood, guitarra. Marc Gálvez, guitarra. Dani Midnite, veu. Axel P. Sol, baix. J.E. Duclosson, bateria.

Black Ice seran els encarregats d'obrir el concert amb el seu tribut als australians AC/DC.

JOSEBA GOTZON


DIUMENGE 27 de gener de 2019 | 20.30 h | Preu: 6 €


Entrada anticipada al Cafè del Teatre (de dimecres a diumenge a partir de les 19h.)


Armat únicament amb la seva guitarra, Joseba Gotzon ens presenta el seu nou disc, Desiraren Kaia, en un format íntim i acústic. El seu 17è àlbum ha estat publicat en format digital amb vuit temes pop-rock, predomini de guitarres i ritmes canviants. Els seus textos van entre el romanticisme, la sensualitat i el social, sempre present en les lletres del cantautor basc. També oferirà cançons de la seva discografia, entre elles, les de l'àlbum Nortasuna (1999) que homenatja a l'equip Euzkadi de la Guerra Civil coincidint amb el 80 aniversari de la seva creació.

www.josebagotzon.com

CAFÈCURT / Projecció de Curtmetratges


DIMECRES 30 de gener de 2019 | 21.30 h | Gratuït


Una nova sessió de curtmetratges al Cafè del Teatre, com el darrer dimecres de cada mes, a les 21.30h.

Presentació literària / La Pasión según Karina Krunz / Rosario Curiel


DIJOUS 31 de gener de 2019 | 20.00 h | Gratuït


Presentació a càrrec d'Anna Sàez

EDITORIAL TIERRA. TRIVIUM

Arxiu


2018 01 02 03 04 05 06 07   09 10 11 12
2017 01 02 03 04 05 06     09 10 11 12
2016 01 02 03 04 05 06 07   09 10 11 12
2015 01 02 03 04 05 06 07   09 10 11 12
2014 01 02 03 04 05 06 07   09 10 11 12
2013 01 02 03 04 05 06     09 10 11 12
2012 01 02 03 04 05 06 07   09 10 11 12
2011 01 02 03 04 05 06 07   09 10 11 12
2010 01 02 03 04 05 06 07   09 10 11 12
2009 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
2008 01 02 03 04 05 06 07   09 10 11 12
2007 01 02 03 04 05 06     09 10 11 12
2006 01 02 03 04 05 06     09 10 11 12
2005 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
2004 01 02 03 04 05 06     09 10 11 12
2003     03 04 05     08 09 10 11 12

Ubicació / Horari


Obert de dimecres a diumenge de 19.00h a 02.00h. 

Divendres i dissabtes obert fins a les 03.00h.


Cafè del Teatre Escorxador de Lleida

C/ Roca Labrador 2bis

25003 Lleida

Google Map més gran del Cafè del Teatre.

Google Street View del Cafè del Teatre.

Vista panoràmica de l'interior del Cafè del Teatre.