cafèdelteatre

FEBRER2019


EXPOSICIÓ FOTOGRAFIA / CubaColor / EUNICE GARCÍA


Fins el 17 de febrer de 2019 | GratuïtBIGOTT


DIVENDRES 1 de febrer de 2019 | 22.30 h | Preu: 12 € / Anticipada: 10 €
Comprar entrada on-line


Entrada anticipada al Cafè del Teatre (de dimecres a diumenge a partir de les 19h.)


Bigott porta més de 10 anys fent discos genials; el seu desè àlbum es diu "Friendly Monsters" i és exactament això, un monstre encantador, una col·lecció de pistes de mons diferents, que juntes donen lloc a un ésser amb vida pròpia.

La primera cançó (i single de l'àlbum) és "Dreaming", un tema pop al més pur estil 90's, una melodia perfecta que es cola sense complicació, com si sempre hagués estat aquí, bona forma d'obrir boca. L'àlbum contínua amb "I lov O", Bigott posa en marxa els aparells de la nau i comença el viatge, guitarres i amor és l'única cosa que ha necessitat per a aquest tema que sorprèn per senzill i addictiu. "Sweet Sweet Bang Bang" entra sense trucar; fosca i potent, un registre nou en el versàtil univers de Bigott, investigant per les profunditats amb tancs de distorsió. Seguim amb les sorpreses i és el torn de "Release", psicodèlia trencada d'amor, so ferralla per a aquesta peça instrumental al descobert, que prescindeix de tot adornament per mostrar la bellesa. És el torn de "Baby" i l'atmosfera es torna molt molt sexy, un riff groovy amb la veu de Bigott cantant suggerent en el nostre sentit, un loop desenfocat i suau que inunda l'espai d'energia sensual. Gairebé sense adonar-nos, l'escena es converteix en dibuixos animats, un carro atrotinat de venedor ambulant ens talla el pas, és "Virgin" i abans que puguis saber el que passa, haurà marxat.

"The City of Love", una melodia pop brillant on Bigott juga a ser Brian Ferry escapant de la crema en Fahrenheit 451, i sona tan desitjable que vols anar a jugar amb ell. "Creation" sembla el so del reseteig de la seva pròpia màquina creadora, això o un ratllada molecular, però sigui el que sigui, aquí està, com tantes coses belles de les que no se sap res.

Per acabar friendly Mosnters, Bigott ens deixa surant en un infinit d'amor, que és el seu delicat "Lost in the Universe". Friendly Monsters proposa un viatge al·lucinat des del pop lluminós a la psicodèlia espacial, amb unes quantes parades sorpresa.

https://bigottband.bandcamp.com/

EL FILL DEL MESTRE


DISSABTE 2 de febrer de 2019 | 22.30 h | Preu: 8 € / Anticipada: 6 €
Comprar entrada on-line


Entrada anticipada al Cafè del Teatre (de dimecres a diumenge a partir de les 19h.)


El Fill del Mestre presenta 'Els cors que hem estimat', el nou senzill del disc 'Martina'.

'Martina' és un disc que es cou a foc lent, cançó a cançó, sense presses. Primer va arribar 'Els dies fàcils' amb aquelles guitarres acurades marca de la casa, després tot un clàssic ja del seu cançoner, 'Adeu, Martina', i ara li toca el torn a 'Els cors que hem estimat'. Una cançó radiant que ajunta en una sola peça les diferents mirades musicals del compositor lleidatà. El concert serà un repàs per ordre cronològic d‘una tria de cançons de la discografia d'El Fill del Mestre i de Gasion.

Jordi Gasion, guitarres i veu. Txabi Ábrego, guitarres, mandolina i veus.

elfilldelmestre.bandcamp.com

CIRCUÏT FOLC

COMPARTINT FAMÍLIES. Espectacle de teatre sobre l'acolliment / Cia. La Prodigiosa


DIUMENGE 3 de febrer de 2019 | 18.00 h | Taquilla inversa: Fes la teva col·laboració després de la funció


Un grup de famílies d’acollida liderat per Gemma Julià, mare d'acollida i professional del teatre, han creat aquest espectacle divertit i emotiu, per compartir i celebrar l’experiència d’acollir a la família un infant tutelat. Els protagonistes de l’espectacle juguen amb dos registres: un de clown i caricaturesc (doctors de bata blanca que presenten el Simpòsium de famílies Mar de Núvols i el Gran Diccionari de l’Acolliment) i un altre més directe en què expliquen les seves vivències reals com a família d’acollida. Debat després de la funció.

Direcció i dramatúrgia: Gemma Julià / Repartiment: Teresina Fons, Joan Gimeno, Francesca Ruiz, Goretti Salvadó, Albert Solsona, Heike Tellmann

POETRY SLAM


DIJOUS 7 de febrer de 2019 | 20.30 h | Gratuït


Recitals de poesia oral contemporània. Poetry Slam és una plataforma de creació artística que posa al centre la paraula i escena. El públic decideix quines són les millors combinacions de substantius, verbs i emocions.

www.facebook.com/poetryslamlleida

QUIMI PORTET


DIVENDRES 8 de febrer de 2019 | 22.30 h | Preu: 18 € / Anticipada: 15 €


Entrada anticipada al Cafè del Teatre (de dimecres a diumenge a partir de les 19h.)


Com tots els artistes veritablement grans, Quimi Portet s’ha convertit en un gènere en si mateix. No és estrany doncs que compti les celebracions de la seva Festa Major d’Hivern (Quisso Records-Fina Estampa, 2018) per victòries: una gira la de presentació del seu DESÈ àlbum en solitari que ens recorda que el rock pot ser –i amb ell encara és- un vehicle de pensament i catarsi col·lectiva, un so contundent però també delicat, una música en definitiva nascuda per avançar.

Tres setmanes en les llistes de vendes a tot Espanya que publica Promusicae i, si atenem a la reacció de crítica i públic, sensació de clàssic instantani de la seva trajectòria per a un disc on trobem al guitarrista indomable, al mestre de l’aforisme, al fi estilista de l’humor i al poeta brillant. Tots els perfils d’un Quimi Portet en un repertori que, alternat amb temes clau de la seva carrera, es fa directe amb la companyia de Jordi Busquets (guitarra) i Ángel Celada (bateria).

Tot honorant “el sortilegi de la música que tot pecat absol”, aquesta Festa Major d’Hivern és el principal leitmotiv d’un World Tour que es gaudeix com si fos febrer. Una oportunitat d’or per retrobar un autor que, al capdavant de Los Rápidos, Los Burros o El Último de la Fila i com a solista acumula tres milions i mig de discs venuts.

http://www.quimiportet.cat

LYNNE MARTIN


DISSABTE 9 de febrer de 2019 | 22.30 h | Preu: 5 € / Entrada + CD: 10 €


Entrada anticipada al Cafè del Teatre (de dimecres a diumenge a partir de les 19h.)


El seu primer projecte professional va ser formar part de la banda barcelonina de rock Poet In Process, de la qual va ser frontman i compositora durant més de 10 anys, publicant el seu primer disc "Free Way" - Clippers 2006. Aquest treball és publicat a nivell internacional, donant com a conseqüència una gira europea amb els anglesos Muse compartint escenaris amb bandes del nivell de Stereophonics, Albert Hammond Jr. i Ok Go. Aconsegueixen formar part de "Catalan Music" que els permet girar per Estats Units en diversos festivals com el "Canadian Music Week "(CMW) i el" South by South West (SXSW).

Paral·lelament, quatre cançons de "Free Way" són escollides per la dissenyadora de moda Carolina Herrera NY com la seva música principal a la pàgina web de CHNY i altres quatre cançons més són seleccionades també per formar part de la banda sonora de la sèrie de TV "Question de Sexo". Finalment, i potser el fet més destacable, la cançó "Why" del mateix àlbum va formar part de la banda sonora de la pel·lícula de Guillermo del Toro, "Hell Boy II". La banda llança el seu segon disc "Long Time no See" - Kashba 2011 girant ininterrompudament durant pràcticament 3 anys. Durant els 10 anys d'activitat amb Poet in Process, ha participat en innombrables enregistraments i col·laboracions tant en el món de la publicitat com en el de la producció musical, treballant com a veu i compositora.

El 2014 decideix establir-se a Berlín per consolidar la seva carrera en solitari, recorrent el ampli circuit de sales i locals de la ciutat durant pràcticament 3 anys. En aquest període comença a formar part també com a baixista i corista de la banda Bastida ( "Corb" - Autoeditat 2018) amb base a Berlín. Durant la seva època berlinesa ha composat per diverses productores musicals alemanyes completant el seu ventall estilístic personal, algo definitiu al compondre el seu primer disc en solitari: "Texturas" - La Produktiva 2018. Les composicions són part de les experiències recopilades aquests dos anys a Berlín.

lynnemartin.bandcamp.com

ALBA CARMONA


DIUMENGE 10 de febrer de 2019 | 20.30 h | Preu: 15 € / Anticipada: 12 € / Comprar entrada on-line


Entrada anticipada al Cafè del Teatre (de dimecres a diumenge a partir de les 19h.)


Estudiosa de la música d'arrel, l'Alba s'ha mogut durant anys entre els sons de les diferents músiques populars i la música moderna. Ha trepitjat una infinitat d'escenaris juntament artistes amb els quals no ha parat d'aprendre i compartir; Perico Sambeat, Carlos Saura, Chano Dominguez, Las Migas, Mauricio Sotelo... Les experiències al llarg de 18 anys en la música, el pas del temps i les emocions de la seva recent maternitat, han provocat en ella la necessitat d'expressar-se per primera vegada amb veu pròpia i conformar nou cançons que integren el seu primer disc composat casi íntegrament per ella i produït per Jesús Guerrero.

Les paraules no només ens defineixen, també ens construeixen. Ens fan qui som. Estem fets de les paraules que ens brollen. I les d'Alba Carmona són moltes. Paraules que l'acompanyen des de l'inici de la seva carrera i d'altres que acaben d'arribar. L'Alba és camí i poesia. És arrel i veritat. Tradició i estètica. Però també, com l'art, és necessitat i retrobament, redescobriment i inici.

Alba Carmona, veu. Jesús Guerrero, guitarra i veus. Ángel Pérez, teclats i veus. Martín Meléndez, violoncel i veus. Juan R. Berbín, percussió i veus.

www.albacarmona.es

Presentació literària: DESPRÉS DEL PROCÉS, QUÈ? Reflexions de la generació que ve


DIMARTS 12 de febrer de 2019 | 19.30 h | Gratuït


Presentació a càrrec de Mireia Boya.

En el llibre s’hi ajunten tan reflexions generals com sectorials sobre, per exemple, les relacions entre independentisme i moviments socials, els reptes del feminisme republicà, la gestió de la repressió de l’Estat o les oportunitats per bastir un sindicalisme nacionalment autocentrat. La característica comuna de totes elles és la voluntat de tractar de manera concreta problemàtiques candents i debats irresolts de l’independentisme, tenint com a guia principal la voluntat de mirar més al futur que al passat, és a dir, de proposar més que criticar.

Ara tot just comença l’hora de la generació que ha crescut políticament durant el procés, que només ha fet política “en procés”. D’una generació, per tant, que tot i recordar el fangar de l’autonomisme, ha crescut amb la perspectiva de la independència a tocar. Que no s’equivoquin, que això només ha fet que començar.

PAGÈS EDITORS

ESCENA! Movistar
JOAN COLOMO + DOFÍ MALALT


DIJOUS 14 de febrer | 21.30 h | Gratuït amb invitació (Aconsegueix la teva entrada gratuïta en una de les botigues Movistar de Lleida que apareixen en el mapa


Entrada anticipada al Cafè del Teatre (de dimecres a diumenge a partir de les 19h.)


Amb el seu últim disc, "L'oferta i la demanda", Joan Colomo segueix demostrant que el talent no es pot mesurar però que existeix. Amb aquest últim àlbum ens demostra, amb una claredat incontrovertible, que sigui quin sigui el seu camí musical, Joan Colomo mai deixarà de ser un autor. La personalitat clara de la seva música li col·loca un plat a part en el panorama musical català. Inclassificable. Des jugar amb l'electrònica, fins als sons mainstream, ens porta a la pista de ball amb un somriure als llavis i una necessitat imperiosa de cantar, lluny dels convencionalismes i les estructures previsibles. Poca gent en el món del pop pot afirmar que té una veu pròpia. Però Joan Colomo és un d'ells, i així ho demostrarà a Lleida un cop més. BLABLABLA Dofí Malalt serà l'encarregat d'obrir el concert. Segons el segell que el representa, podríem estar parlant del seu secret més valuós i ben guardat. Dofí Malalt és una d'aquestes flors rares i belles que creixen sense adonar-te’n en qualsevol test de casa. El cassette Engrunes que fa temps va publicar ha quedat ben digerit. Ara en Quim es prepara per agrupar més cançons i fer un bon disc. De tota manera, el Pete Doherty lleidatà continua actiu. Concerts esporàdics i divertits que mesclen temes propis amb versions dels seus ídols. El cantautor misteriós es va fent un nom.

https://www.bcoredisc.com/bandas/joan-colomo

LETZ ZEP + SADALINAS ACOUSTIC PROJECT


DIVENDRES 15 de febrer | 21.15 h | Preu: 22 € / Anticipada: 18 € / Comprar entrada on-line


Entrada anticipada al Cafè del Teatre (de dimecres a diumenge a partir de les 19h.)


Letz Zep són considerats avui dia com el millor grup tribut a Led Zeppelin, dins i fora del Regne Unit. No són un exercici de nostàlgia, sinó de la rebel·lió contra el temps; un crit de representació del cor contra l'oblit. Una banda formada per 4 músics anglesos d'enorme talent, experimentats i amb tot el necessari per dur a terme la tasca d'apropar la música de Led Zeppelin a les noves generacions. El mateix Robert Plant ha arribat a dir que "era com veure's a si mateix sobre l'escenari". Tant ell com Jimmy Page han assistit a alguns dels seus concerts. De fet, tant ells com la companyia discogràfica Warner, els van convidar a la festa presentació del CD "Mothership" de Led Zeppelin. Aval suficient i recolzament definitiu per al seu reconeixement internacional. La premsa no ha estat menys i han actuat a la BBC1, BBC2 i ITV1, han escrit sobre ells a Rolling Stone, Classic Rock ', Kerrang, Le Figaro i han intervingut en Planet Rock Ràdio de Darren Reddick i en BBC Radio 2 on Chris Evans els va valorar amb un "10 sobre 10". Fins i tot Jeremy Clarkson, presentador de Top Gear, va comentar d'ells en el Sunday Times "si un tancava els ulls podia imaginar realment que es tractava de Robert Plant i Jimmy Page allà dalt; si els obria de nou, la il·lusió no desapareixia".

Han realitzat gires amb artistes com Ozzy Osbourne, Dr. Feelgood o Uriah Heep, participat en més de 30 festivals arreu del món, i recorregut molts països (Espanya, Grècia, Itàlia, França, Holanda, Bèlgica, Hongria, Rússia, Eslovènia, Romania, Irlanda, Austràlia, Nova Zelanda, Brasil, Veneçuela, Mèxic, Índia, Regne Unit...). Ara tornen en la seva gira habitual i esperada per tots els seus fans amb noves dates aquest febrer 2019 per diverses ciutats del país per portar tota la força de Led Zeppelin amb dues hores de pur Hard Rock! interpretant les cançons més emblemàtiques del seu repertori.

ACE OF SPADES

Interfest / SENYOR OCA


DISSABTE 16 de febrer de 2019 | 22.30 h | Preu: 10 € / Anticipada: 7 € / Comprar entrada on-line


Entrada anticipada al Cafè del Teatre (de dimecres a diumenge a partir de les 19h.)


El rap de la terra ha trobat amb Senyor Oca el seu millor exponent. Els barcelonins acaben de publicar Cant de pagès, un disc amb què han fet un salt endavant després de guanyar el concurs Sona 9 l'any 2017. Ara se'ns presenten com una de les revelacions de la temporada a casa nostra i després de passar per algunes de les cites musicals més destacades dels últims mesos com el Mercat de Música Viva, l'Acústica de Figueres, l'Acampada Jove o Fires de Girona, a més d'omplir la sala 2 de Razzmatazz.

LA TORNADA

THE ROBERT J. HUNTER BAND


DIUMENGE 17 de febrer de 2019 | 20.30 h | Preu: 13 € / Anticipada: 10 €


Entrada anticipada al Cafè del Teatre (de dimecres a diumenge a partir de les 19h.)


Robert J. Hunter, arriba a Espanya des de les illes britàniques. Combina la seva veu aspra i poderosa amb el so salvatge d'una guitarra ben carregada de Blues. Amb una energia imparable, esquinça el seu so a ritmes dolços i frenètics que t'obliguen a moure el cap. El seu poderós àlbum de debut, 'Songs for the Weary', va rebre l'èxit de les llistes de Blues i l'aclamació de la crítica, i el seu single, 'Demons', va aconseguir el número u en la llista de Blues d'iTunes al Regne Unit. "Before the Dawn" el va seguir a finals del 2015 i va mostrar que Robert J. Hunter havia madurat i s'havia desenvolupat com a cantant, compositor i instrumentista. I en poc temps Robert J. Hunter va llançar un àlbum acústic en solitari, "Where I'ma From", amb el segell independent, Spiritual Records.

Al 2017, Robert J. Hunter va ser finalista en l'International Songwriting Competition (ISC) amb la seva poderosa balada "Preacher", que va ser escollida entre 16,000 temes a concurs.

El nou àlbum de Robert J. Hunter, és el seu quart treball d'estudi, "The Robert J Hunter Band", es va llançar al febrer de 2018 i presenta dos singles número u en iTunes, "Wait Your Turn" i "Suzy". Aquest LP homònim captura a The Robert J Hunter Band en la seva forma més orgànica, natural i crua. Gravat en directe, aquest és un disc net i honest, no ocult darrere de la composició de la producció excessiva, lliure de càrregues en arranjaments afegits. Després de la seva presentació a The Great British Rhythm & Blues Festival, The Robert J Hunter Band van ser escollits com a darrer acte per competir en l'UK Blues Challenge en el llegendari Cavern Club de Liverpool.

Aquesta és una banda de Blues brut i desgastat en el seu recorregut, que ha estat perfeccionada a la perfecció mitjançant el treball dur i un gran nombre de xous en viu. Es presenten a la península per primera vegada i no deixarà indiferent a ningú que s'acosti a veure'ls en directe. Aquesta banda és increïble!

Robert J Hunter, guitarra i veu. Greg Sheffield, percussió. James Li Huray, baix.

robertjhunter.co.uk/

ACE OF SPADES
Carregant el reproductor...

COL·LECTIU FREE’T


DIJOUS 21 de febrer de 2019 | 22.00 h | Gratuït


Col·lectiu Free’t és un grup d’artistes de diferents disciplines que basen el seu treball en la improvisació. Una de les eines que utilitzen per a les seves creacions és el Soundpainting, un llenguatge de signes multidisciplinari de composició en viu.

Durant els darrers mesos, els han encarregat projectes multidisciplinaris amb objectius molt concrets: la interacció musical amb les imatges del planetari 3D del Montsec, una performance multidisciplinària sobre el vi per la Biblioteca de Balaguer, un projecte amb música del compositor Mestres Quadreny pel cicle Barribrossa a Barcelona i la inauguració del festival Embarrat a Tàrrega. Després de tot això, tenen ganes de tornar a l'essència: pujar a l’escenari amb el “paper en blanc”, improvisació, interacció i composició en viu. I això és el que faran a l'escenari del Cafè del Teatre. Col·lectiu Free’t en estat pur.

El Col·lectiu FREE’T és un grup d’artistes de diferents disciplines que basen el seu treball en la improvisació. Disposen d'un laboratori obert on investiguen la improvisació col·lectiva treballant en la recerca de paràmetres comuns, la influència/ interacció entre les diferents disciplines i l’observació dels processos creatius conjunts. Una de les eines que utilitzen per a les seves creacions és el Soundpainting, un llenguatge de signes multidisciplinari de composició en viu. Aquest llenguatge és aprés i interpretat pels músics, ballarins i artistes visuals; està compost per més de 1200 signes que s’utilitzen per generar, organitzar i desenvolupar el material en les creacions en directe.

https://www.cfreet.com/

Animac de Nit / Curts Bandarres / Sense censura


DIVENDRES 22 de febrer de 2019 | 23.00 h | Gratuïtwww.animac.cat

Animac de Nit / HELLTOONS


DIVENDRES 22 de febrer de 2019 | 23.00 h | Gratuït


La nova banda d'en SAM en primícia. Temes de pel·lícules i sèries animades amb molt de metall.

www.animac.cat

UNA FURGONETA PARA EL SAHARA
Ego Band + Hermanos Lobo + Sïnhom-Jared-Newesh


DIUMENGE 24 de febrer DE 2019 | 19 h | Preu: 5 €


Concert solidari amb l'objectiu de recollir fons per enviar una furgoneta/microbus per a l'escola de discapacitats del campament de refugiats sahrauís de Ausserd, per tal de que l'utilitzin com a vehicle escolar.

Presentació literària / ¿Y si escribes un haiku? / Josep M. Rodríguez


DIMECRES 27 de febrer de 2019 | 21.30 h | Gratuït


Presentació a càrrec Josep M. Rodríguez (autor) i Joan de la Vega (editor).

EDITORIAL LA GARÚA

CAFÈCURT / Projecció de Curtmetratges


DIMECRES 27 de febrer de 2019 | 21.30 h | Gratuït


Una nova sessió de curtmetratges al Cafè del Teatre, com el darrer dimecres de cada mes, a les 21.30h.

ESCENA! Movistar
CARIÑO + TRONCO


DIJOUS 28 de febrer de 2019 | 21.30 h | Gratuït amb invitació (Aconsegueix la teva entrada gratuïta en una de les botigues Movistar de Lleida que apareixen en el mapa


Entrada anticipada al Cafè del Teatre (de dimecres a diumenge a partir de les 19h.)


CARIÑO és frescor, espontaneïtat i diversió desenfrenada. Perquè les seves cançons abunden en el cinisme, a la bogeria, en el trencament inesperat, però al mateix temps en la naturalitat, al despertar, en els sentiments més innocents. Per això, després d'escoltar les cançons de la Maria, la Paola i l’Alicia, tens la sensació de què el que hi ha és una necessitat instantània, urgent i immediata de cridar l'amor que senten d'una manera que ningú havia fet fins ara: sense miraments, amb tot el seu esperit descarnat i les seves vaporoses sensacions, amb la seva dolçor i la seva amargor.

Un disc que de vegades ens transporta inevitablement a la dècada dels vuitanta, però elles són tan contemporànies i modernes, amb aquestes melodies sempre excel·lents, que ens desmunten fins a les emocions més entranyables. TRONCO seran els encarregats d'obrir el concert. Tot just acabar d'escoltar "tralarà", el primer pensament que et ve al cap és que Tronco és un grup de conte. Les cançons d'aquests dos germans del Prat de Llobregat són un viatge a la fantasia, amb aquesta barreja d'imaginació i ingenuïtat, d'imprevisibilitat i bogeria, amb els tocs justos d'irreverència i cert esperit punk. Realment són inclassificables. Però de veritat.

www.albacarmona.es

Arxiu


2019 01 02                    
2018 01 02 03 04 05 06 07   09 10 11 12
2017 01 02 03 04 05 06     09 10 11 12
2016 01 02 03 04 05 06 07   09 10 11 12
2015 01 02 03 04 05 06 07   09 10 11 12
2014 01 02 03 04 05 06 07   09 10 11 12
2013 01 02 03 04 05 06     09 10 11 12
2012 01 02 03 04 05 06 07   09 10 11 12
2011 01 02 03 04 05 06 07   09 10 11 12
2010 01 02 03 04 05 06 07   09 10 11 12
2009 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
2008 01 02 03 04 05 06 07   09 10 11 12
2007 01 02 03 04 05 06     09 10 11 12
2006 01 02 03 04 05 06     09 10 11 12
2005 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
2004 01 02 03 04 05 06     09 10 11 12
2003     03 04 05     08 09 10 11 12

Ubicació / Horari


Obert de dimecres a diumenge de 19.00h a 02.00h. 

Divendres i dissabtes obert fins a les 03.00h.


Cafè del Teatre Escorxador de Lleida

C/ Roca Labrador 2bis

25003 Lleida

Google Map més gran del Cafè del Teatre.

Google Street View del Cafè del Teatre.

Vista panoràmica de l'interior del Cafè del Teatre.