cafèdelteatre

OCTUBRE2018Presentació literària
MÉS QUE RÀBIA. Emili Bayo


DIMARTS 2 d'octubre de 2018 | 20.00 h | Gratuït


L’assassinat del germà de l’Aina Saborit, diputada al Parlament i líder del moviment independentista, i la desaparició de la seva cunyada, provoquen una investigació policial que atreu els focus dels principals mitjans de comunicació del país. El cas cau en mans d’en Ton Domènech, un mosso d’esquadra moderadament independentista que idolatra l’Aina fins que descobreix la cara oculta de la política.

Entre assessors polítics desenganyats, empresaris corruptes, periodistes sensacionalistes sense escrúpols, sicaris, detectius privats, relacions sexuals equivocades i xantatges, la recerca del culpable de l’assassinat esdevé una muntanya russa on tothom té coses per amargar.

LLIBRES DEL DELICTE

ACTE D'HOMENATGE A MARIA AURÈLIA CAPMANY
Carme Sansa diu i canta Maria Aurèlia Capmany


DIJOUS 4 d'octubre de 2018 | 19.00 h | Gratuït


Interpreta Carme Sansa amb l'acompanyament de Jaume Mallofré a l'acordió. Un espectacle que combina textos i cançons.

CASAL DE LA DONA
Carregant el reproductor...

GANGES + MARION HARPER


DIVENDRES 5 d'octubre | 22.00 h | Preu: 12 € / Anticipada: 10 €


Entrada anticipada al Cafè del Teatre (de dimecres a diumenge a partir de les 19h.) | Comprar entrada


Per primera vegada a Lleida, en una de les parades de la seva gira estatal, arriba GANGES al Cafè del Teatre. De l’estela de la recent onada de pop electrònic taciturn i intimista que ha recorregut en els últims anys les illes britàniques en sorgeix Ganges, projecte madrileny de Tere Gutiérrez. A principis del 2017 publicaven el seu EP de debut, Lost Æsthetics, amb clars hits com la dream pop Origami on la suggerent veu de Teresa hi destaca com a gran reclam i que actualment acumula prop de mig milió de visualitzacions a youtube. La seva proposta és elegància, sensibilitat i savoir faire. Melodies hipnòtiques i ambiental en un dreampop d’influències anglosaxones que atrapa i convida a perdre’s en el seu món de boirina i nostàlgia. A principis de 2018 arribava el seu primer disc, Ganges, que inclou el seu èxit en espanyol 400 Millas Norte, que supera les 500.000 escoltes a Spotify i en el qual, sense renunciar a les seves qualitats evocadores obren una nova via d’exploració envers un pop més radiofònic. Des de llavors ha actuat a festivals com el MadCool, el Primavera Club, el Primavera Sound o el SXSW americà.

MARION HARPER torna a Lleida amb un nou àlbum, Hydrangea (Luup Records, 2017) després d'haver-hi ja presentat el seu anterior Cotton Candy. Hydrangea arriba després de 2 anys de la publicació del seu debut i d’haver girat arreu del territori en sales i festivals com el Festival Strenes, l’Acústica de Figueres o el Festival Altaveu, i d’haver compartit escenari amb bandes com M83, Dorian o Marlango. A més, el seu primer llarg va ser reconegut amb el Premi Descobertes 2016 pel Festival Strenes i una nominació a Millor Artista Revelació als Premis ARC.

Amb Hydrangea arriba la maduresa sonora de Harper. Lluny queda la Marion que es va presentar en societat amb 17 anys i un EP anomenat Seasons (Luup Records, 2014), on hi predominaven melodies innocents i folk. Amb aquest nou disc, hi trobem una Marion Harper seduïda per l’electrònica, després de flirtejar-hi amb Cotton Candy. Estem davant del disc més personal de Harper fins al moment amb cançons que parlen de la pèrdua, de l’amor i de la mort. Aquest darrer disc ha obert les portes de la seva internacionalització amb visites a països com Alemanya i Itàlia i la seva confirmació a festivals com el Primavera Sound.

Lost Æsthetics de Ganges a Spotify
Carregant el reproductor...

DIOPTRIA + TON LLEVOT | XVè aniversari


DISSABTE 6 d'octubre DE 2018 | 21.30 h | Preu: 8 €


Entrada anticipada al Cafè del Teatre (de dimecres a diumenge a partir de les 19h.)


La banda de rock progressiu lleidatana DIOPTRIA formada l’any 1998 es torna a reunir per oferir un concert únic. 20 anys després de la seva formació i 15 de la seva dissolució, es reuniran en una de les seves sales preferides per tocar el que va ser el seu únic disc (Satchmo 2003) editat després d’haver guanyat el segon Concurs Directe a nivell estatal l’any 2002. No hi podran faltar algun dels temes que van acompanyar la banda durant la seva trajèctòria, d’artistes que els van influenciar com David Bowie o Los Salvajes i la col·laboració d’algun artista convidat.

Ton Llevot serà l'encarregat d'obrir el concert.

Joan Enric Vidal (veu i Hammond), David Riera (guitarra), Jordi Rexach "Mante" (baix), Sergi Torrelles (bateria) i Ton Llevot (guitarra).
Carregant el reproductor...

S.D.I. + REAKTION


DIUMENGE 7 d'octubre DE 2018 | 20.00 h | Preu: 15 € / Anticipada: 12 €


Entrada anticipada al Cafè del Teatre (de dimecres a diumenge a partir de les 19h.), Musical Lleida, Grans Records i Kafé Var One (Monzón).


Parlar dels alemanys S.D.I. és parlar d'una de les bandes mítiques de l'speed-thrash europees. La banda va ser fundada allà pel 1984 per Reinhard Kruse, i encara que la seva discografia només compta amb tres discos (el seu debut "Satan's Defloration Incorporated", "Sign of the Wicked" i "Mistreated") és el 2017 quan publiquen Ballrun-Demo 2017, una demo avançament del que serà el seu nou llarga durada.

Els thrashers barcelonins Reaktion seran els encarregats d'obrir el concert.

ACE OF SPADES

Presentació literària / Pensamiento monógamo, terror poliamoroso. Brigitte Vasallo


DIMARTS 9 d'octubre de 2018 | 19.00 h | Gratuït


“Este libro, pues, viene a defender posiciones radicales, de las que requieren de mente, cuerpo y vida. No es un libro escrito, ya se ve, para hacer amistades: para eso me reservo los bares y las fiestas. Es un libro escrito desde la necesidad de un oxígeno, de un aliento que no admite medias tientas. Solo entiendo la escritura como espacio de afirmación radical. Como salto al vacío, como abismo, como exposición, como riesgo al error, a la incomprensión, a la vulnerabilidad. Me parecería obsceno desperdiciar tantas horas vuestras y mías, tantos recursos, tanta emoción para construir textitos complacientes que propongan mundos pequeños. Si vamos a lanzarnos a la aventura de este libro, que sea para el desgarro. Vengo a poner ideas sobre la mesa para que circulen, para que se modifiquen, se trabajen o se desechen. No es un texto que venga a tender manos al Sistema, a proponer reformas y retoques de color que lo disimulen y nos lo hagan parecer más amable. Los pactos se hacen entre personas, entre circunstancias, entre vivencias concretas para hacer que esas ideas sean, precisamente, vivibles. Las ideas no se pactan, sino que se alimentan, se enriquecen, se contradicen, se enamoran, se contaminan. Se puede pactar cómo concretizar las ideas sobre el terreno, cómo combinarlas, cómo cruzarlas, cómo hacerlas posibles. Pero las ideas no pueden nacer pactadas.

Aquí, ahora, vamos a soñarnos con intensidad. Vamos a incomodarnos. Vamos a ver hasta qué punto somos capaces de pensarnos radicalmente”. B.V

EDITORIAL LA OVEJA ROJA

EXPOSICIÓ: TOCANDO HISTÓRIAS / Antonio Mestre


EXPOSICIÓ | Del 10 al 31 d'octubre de 2018


Antonio Mestre fou un reconegut músic i compositor portuguès que va viure a Portugal i França i que va passar gran part de la seva vida a Brasil per opció. És escriptor de músiques de fado molt conegudes com Amantes Separados o fado dos fados portats a la fama per Amàlia Rodrígues.

La carrera d’Antonio Mestre però, és molt extensa i no es limita al fado. Va ser un reanomenat acordionista i compositor. Aquesta exposició l’hem basada en el llibre que escriu ja en els últims anys de la seva vida, on parla de les seves aventures vitals deixant-nos testimoni de moments importants a escala social i cultural tant a Portugal com a Brasil, mostrant l'interior de la vida d’un l’artista d’èxit a mitjans del segle XX i, no només això, explicant situacions, anècdotes, petites històries de personatges interessants de l’àmbit cultural que van marcar la vida de l’autor en un moment determinat i que, com una forma d’homenatge, immortalitza en el seu llibre Tocando histórias.

INTERFADO | ORFEÓ LLEIDATÀ

Presentació literària / VERSOS PER LA LLIBERTAT


DIMECRES 10 d'octubre de 2018 | 20.00 h | Gratuït


El llibre aplega els poemes que es van dir en el marc dels recitals «Versos per la llibertat», celebrats a Lleida el novembre de 2017 i l’abril de 2018. Foren actes im¬pulsats i coordinats pels poetes Pere Pena i Carles M. Sanuy, els mateixos coordinadors d’aquest volum, i convocats per l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural. A Versos per la llibertat trobem vint-i-quatre poetes diferents, amb versos que traspuen la reivindicació dels drets socials i nacionals del poble català. Molts poemes del llibre són inèdits, i datats des de l’octubre de 2017, escrits com a resposta a la situació de repressió política viscuda a Catalunya durant el darrer any.

EDITORIAL FONOLL
Carregant el reproductor...

ESCENA! Movistar
EL PETIT DE CAL ERIL + MAREM LADSON


DIJOUS 11 d'octubre de 2018 | 21.30 h | Gratuït amb invitació (a les botigues Movistar de Lleida que apareixen en el mapa)


Sense ni temps per agafar alè després de tancar la màgica gira de La Força, EL PETIT DE CAL ERIL ha tornat aquest 2018 amb nou disc que, en realitat, en són tres. El ja famós Δ arriba un cop més al Cafè del Teatre per explicar-nos de què va tot això del pop metafísic i aquesta trilogia d’EPs.

MAREM LADSON és una aparició estel·lar que s’ha anat forjant amb la seva presència a escenaris i festivals tant nacionals com internacionals. El seu debut, onze cançons de pop, rock i folk que situen a Marem Ladson com una de les promeses més fermes del panorama musical.
Carregant el reproductor...

JABIER MUGURUZA / Leiho bat zabalik


DIVENDRES 12 d'octubre DE 2018 | 22.30 h | Preu: 15 € / Anticipada: 12 €


Entrada anticipada al Cafè del Teatre (de dimecres a diumenge a partir de les 19h.)


Leiho bat irekik és el nou treball de Jabier Muguruza, el que fa 15 com a cantautor. El disc porta canvis profunds pel que fa a la instrumentació: deixa la base acústica que l'ha acompanyat durant tants anys, per acompanyar-se en aquesta ocasió de les guitarres elèctriques d'Ander Mujika i els ambients electrònics de "Carasueño". D'aquesta forma, transporta la seva obra a un nou paisatge sonor.

A més d'aquestes dues aportacions musicals fonamentals, hi ha la veu de Mireia Otzerinjauregi, i com a convidada, la participació de la cantant Miren Iza (Tulsa).

De totes maneres, més enllà dels canvis comentats, el seguidor de Jabier identificarà immediatament el seu habitual estil i personalitat: els temps tranquils, les lletres intimistes a cau d'orella, l'elegància a les melodies, aquesta alquímia de les emocions...

www.jabiermuguruza.net/
Carregant el reproductor...

ALEJANDRO ESCOVEDO + DON ANTONIO


DISSABTE 13 d'octubre DE 2018 | 22.00 h | Preu: 18 € / Anticipada: 15 €


Entrada anticipada al Cafè del Teatre (de dimecres a diumenge a partir de les 19h.) | Comprar entrada


Alejandro Escovedo va rebre el títol de “millor artista dels 90” per part de la revista “No depression”, publicació seminal quan parlem de rock d’arrel nord-americana. Un títol que ens ajuda a entendre davant de qui estem. Membre de una saga familiar, els Escovedo, que inclou a Pete (percussionista de Santana), Sheila E (bateria de Prince), Mario (member del grup de hard rock The Dragons”) i Javier (dels punk-rockers The Zeros), Alejandro llueix un discurs musical amb més de trenta anys de solera que, com assenyala el músic i historiador Lenny Kaye, es passeja per les desesperacions i celebracions de la vida amb una profunditat emocional que trascendeix fronteres i gèneres. Als 70 va formar part de la ràfaga punk inicial de la Costa Oest amb The Nuns, als 80 de la cowpunk amb Rank and File i True Believers, als 90 va trobar la seva veu en primera persona amb discs a nom seu que encara ressonen amb força –com “Gravity” (1992) i “Thirteen years” (1994)-.

Amb cada nou disc la seva ombra s’anava allargant i la seva influència en el rock d’arrel amb parada i fonda a Texas i Califòrnia no parava de créixer. Així des de fa vint anys, amb l’aturada obligada de una hepatitis C que va marcar, a més, un punt d’inflexió a la seva obra. La va fer encara més profunda. Van sorgir homenatges com el tribut “Por vida” (2003), amb Calexico, The Jayhawks, Ian Hunter i Cowboy Junkies, entre altres, i es van oferir col.laboradors de la talla de John Cale, qui li va produïr “Boxing mirror” (2006), Chuck Prophet i Bruce Springsteen.

Des de llavors segueix tant prolífic com sempre, amb quatre discos d’estudi més – “Real Animal” (2008), “Street Songs of Love” (2010), “Big Station” (2012) y “Burn Something Beautiful” (2016); en aquest últim en estreta col.laboració amb Peter Buck (R.E.M.) i Scott McCaughney (The Minus 5, Young Fresh Fellows)- i un en directe, “Live Animal” (2009).

El 14 de Setembre es va publicar el seu nou disc, “The Crossing”, amb un primer single, “Sonica USA”, on apareix un dels herois musicals d’Escovedo, Wayne Kramer del MC5.

GUERSSEN RECORDS

www.alejandroescovedo.com/
Carregant el reproductor...

DR. MAHA'S MIRACLE TONIC


DIUMENGE 14 d'octubre DE 2018 | 20.30 h | Preu: € / Anticipada: €


Entrada anticipada al Cafè del Teatre (de dimecres a diumenge a partir de les 19h.)


A ritme de swing, de western swing occidental i rhythm'n'blues, el Dr. Maha ens submergeix en la música dels anys 30 i 40 per retre homenatge als Medicine Shows de principis del segle XX.

Des de la seva formació a l'estiu del 2011, el Dr. Maha Miracle Tonic ha realitzat centenars d'actuacions, nombrosos premis en el concurs de Pop-Rock Villa de Bilbao, o de prestigiosos mitjans com El País, diversos concerts a l'estranger i tres discos.

El seu darrer disc Bank Robbers conté 11 noves cançons que ens porten directament al passat. Un compendi de temes originals gravats pel reputat tècnic Saul Santolaria i editat pel segell Folc Records. Compte a més a més amb la participació d'invitats excepcionals com Dani Nel•lo (Mambo Jambo), Mikel Nuñez, The Gospel Six o Santi Delgado (Runaway Lovers) entre d'altres.

drmahasmiracletonic.com


Sessió de Curtmetratges SOM CINEMA


DIMECRES 17 d'octubre de 2018 | 19.00 h i 22.30 h | Gratuït


Comença una nova edició del Som Cinema, que no te l’hagin d’explicar! Vine a descobrir-la!

1a SESSIÓ: 19.00 h:
Presentació del projecte SOM SECUNDÀRIA
Concurs de curtmetratges per a alumnes d’instituts

DOCUMENTAL: JUDAS

EVIL / Durada: 14’ / Any: 2018 / Director: Joaquim Bundó
L’ENTREVISTA / Durada: 12’ / Any: 2018 / Director: Marc Gassió
MATCH! / Durada: 17’ / Any: 2017 / Director: Toni Villazán
TOMORROW / Durada: 15’ / Any: 2018 / Director: Andrew Tarbet

2a SESSIÓ: 22.30 h:
CUANTO. MÁS ALLÁ DEL DINERO / Durada: 18’ / Any: 2018 / Director: Kike Maillo
EL ESCARABAJO AL FINAL DE LA CALLE / Durada: 19’ / Any: 2017 / Director: Joan Vives
RIP / Durada: 16’ / Any: 2017 / Directors: Caye Casas i Albert Pintó
COMPATIBLE / Durada: 15’ / Any: 2017 / Director: Pau Bacardit
LA ESTACIÓN / Durada: 10’ / Any: 2018 / Director: Javier Chacártegui
EXTRAÑA / Durada: 16’ / Any: 2017 / Directora: Valentina Lambach
XISCA / Durada: 20’ / Any: 2017 / Director: Sergi Lara
SILENCIO, POR FAVOR / Durada: 17’ / Any: 2018 / Director: Carlos Villafaina

www.somcinema.cat
Carregant el reproductor...

COL·LECTIU FREE’T


DIJOUS 18 d'octubre de 2018 | 22.00 h | Gratuït


Col·lectiu Free’t és un grup d’artistes de diferents disciplines que basen el seu treball en la improvisació. Una de les eines que utilitzen per a les seves creacions és el Soundpainting, un llenguatge de signes multidisciplinari de composició en viu.

Durant els darrers mesos, els han encarregat projectes multidisciplinaris amb objectius molt concrets: la interacció musical amb les imatges del planetari 3D del Montsec, una performance multidisciplinària sobre el vi per la Biblioteca de Balaguer, un projecte amb música del compositor Mestres Quadreny pel cicle Barribrossa a Barcelona i la inauguració del festival Embarrat a Tàrrega. Després de tot això, tenen ganes de tornar a l'essència: pujar a l’escenari amb el “paper en blanc”, improvisació, interacció i composició en viu. I això és el que faran a l'escenari del Cafè del Teatre. Col·lectiu Free’t en estat pur.

El Col·lectiu FREE’T és un grup d’artistes de diferents disciplines que basen el seu treball en la improvisació. Disposen d'un laboratori obert on investiguen la improvisació col·lectiva treballant en la recerca de paràmetres comuns, la influència/ interacció entre les diferents disciplines i l’observació dels processos creatius conjunts. Una de les eines que utilitzen per a les seves creacions és el Soundpainting, un llenguatge de signes multidisciplinari de composició en viu. Aquest llenguatge és aprés i interpretat pels músics, ballarins i artistes visuals; està compost per més de 1200 signes que s’utilitzen per generar, organitzar i desenvolupar el material en les creacions en directe.

http://cfreet.tumblr.com

INTERFADO | 7è Festival Internacional de Fado de Lleida
FADO FUNCHO


DIVENDRES 19 d'octubre de 2018 | 22.00 h | Preu: 15 € / Anticipada: 12 €


Entrada anticipada al Cafè del Teatre (de dimecres a diumenge a partir de les 19h.) | Comprar entrada


Fado Funcho, és un grup de l'illa de Madeira que es dedica al fado, però que treballa amb els instruments tradicionals de l’illa. És a dir, el Rajão, el Braguinha, Viola d'Arame i l’Ukulele baix. Fado Funcho utilitza els principals instruments de corda de l’illa. Aquests cordòfons són una relíquia cultural. Han estat instruments utilitzats als camps durant segles per persones pobres tocaven i cantaven a la feina per alegrar els seus dies. Fado Funcho recupera instruments tradicionals de la seva terra i els adapta al fado. Són l’únic grup de fado en aquest format. L’any 2014 van publicar Enarmonias i actualment estan en procés d’editar el seu segon CD. Orfeó Lleidatà.

Amb tast gastronòmic de productes portuguesos a càrrec del xef Mateu Blanch del restaurant Caravista.

www.orfeolleidata.cat/ca/temporada-de-concerts/interfado

INTERFADO | 7è Festival Internacional de Fado de Lleida
PAULA AGUAS Dansa Antonio Mestre


DISSABTE 20 d'octubre de 2018 | 22.00 h | Preu: gratuït amb l'entrada pel concert de Jussara Silveira


Paula Aguas, ballarina professional i filla del reconegut i renombrat músic i compositor portuguès Antonio Mestre, ens regala el seu art en una activitat previa al concert de Jussara Silveira i Itamar Assiere CANÇÕES DO CORAÇÃO.

Un homenatge bell i merescut pel qui va ser un dels compositors i interprets portuguesos més importants del segle passat.

www.orfeolleidata.cat/ca/temporada-de-concerts/interfado

INTERFADO | 7è Festival Internacional de Fado de Lleida
JUSSARA SILVEIRA / CANÇÕES DO CORAÇÃO


DISSABTE 20 d'octubre 2017 | 22.00 h | Preu: 15 € / Anticipada: 12 €


Entrada anticipada al Cafè del Teatre (de dimecres a diumenge a partir de les 19h.) | Comprar entrada


Jussara Silveira és una gran coneixedora del món luso-brasiler. Cantant de música brasilera i angolenya, cabo verdiana i portuguesa, sempre ha estat interessada amb tot allò que l’apropa als seus orígens culturals. Jussara ha treballat i col·laborat amb diversos músics portuguesos i ha publicat diversos discos i cançons amb el Fado com a centre. Va ser una de les col·laboradores del disc “Liberdade” íntegre amb cançons d’Antonio Mestre, músic i compositor Brasiler que va centrar part de la seva carrera musical en el Fado.

En aquesta edició d’InterFado, la podrem escoltar acompanyada de Itamar Asssiere, un reputat i conegut pianista, compositor i arranjador. Itamar és un músic molt valorat a Brasil i arreu del món i ha treballat amb innumerables músics i projectes.

Actualment la Jussara i l’Itamar estan treballant en un nou projecte amb música dels dos costats de l’Atlàntic que tindrem el privilegi d’escoltar per primer cop a Europa en els concert que ens oferiran dins d’aquesta 7a edició del Festival Internacional de fado de Catalunya.

Amb tast gastronòmic de productes portuguesos a càrrec del xef Mateu Blanch del restaurant Caravista.

www.orfeolleidata.cat/ca/temporada-de-concerts/interfado

Presentació literària
PETJADES D'AIGUA I SAL / Sara Montesinos i Samuel Nacar


DIMECRES 24 d'octubre de 2018 | 19.30 h | Gratuït


Petjades d’aigua i sal és un àlbum de fotografies narrades des del record. Un recull de moments, llàgrimes, ràbia, alegria i contradiccions. Són les marques d’una crisi migratòria provocada, ignorada, silenciada i deshumanitzada. Són petjades d’un mar que mai no va tenir culpa de les vides que s’empassava i per això ni les seves onades les esborren. També són els errors i els encerts d’unes voluntàries que sense saber on anaven van quedar estancades entre la vergonya i la tristesa. Però també entre l’aprenentatge, la solidaritat i la necessitat de no mirar a una altra banda. Aquestes pàgines han estat escrites per no oblidar, per buidar, per curar i per volar. Perquè del dolor neix la supervivència i amb ella l’esperança, però ni oblidem ni perdonem. Que els seus noms no s’esborrin de la història.

PAGÈS EDITORS

ESCENA! Movistar
MUJERES + DECOPILOT


DIJOUS 25 d'octubre de 2018 | 21.30 h | Gratuït amb invitació (a les botigues Movistar de Lleida que apareixen en el mapa)


Amb gairebé 10 anys de carrera, tres discos editats, mig miler de concerts i gires per EEUU, MUJERES s'ha consolidat com una de les bandes de Barcelona més reconegudes de l’escena nacional. Convertits en trio, ens ofereixen amb Un sentimiento importante (Sonido Muchacho, 2017) el seu disc definitiu amb el que segueixen la línia de rock i garatge però acostant-se més al pop. https://mujeres.bandcamp.com/

DECO PILOT és una banda de rock pop alternatiu formada a Liverpool i inspirada pel renaixement del synth/pop de finals de la dècada del dos mil i influïda per bandes com The Killers, The Bravery, U2 y Zoé. Guanyadors del Premi Música de Movistar Artsy es presenten per primer cop a Lleida.

Deco Pilot - Someone (Live Session) | Mujeres - Un sentimiento importante

INTERFADO | 7è Festival Internacional de Fado de Lleida
FADO CLANDESTINO


DIVENDRES 26 d'octubre de 2018 | 22 h | Preu: 15 € / Anticipada: 12 €


Entrada anticipada al Cafè del Teatre (de dimecres a diumenge a partir de les 19h.) | Comprar entrada


Projecte que neix de la trobada dels músics Lizzie, Nuno Esteves i Philippe de Sousa. Reinventen el fado de París, basat en un repertori tradicional de fado però construint o potser, descobrint els ponts entre la cultura francesa i portuguesa.

Un fado a través de poemes francesos, textos portuguesos, a través d'arranjaments musicals creats amb el bagatge d'aquests tres músics: Lizzie francesa, Nuno portuguès i Philippe que porta els dos orígens en ell. Músics joves però amb llarga experiència en el món de la música i el fado, ens apropen a l'estil amb nova sonoritat i alliberant convencions.

Amb tast gastronòmic de productes portuguesos a càrrec del xef Mateu Blanch del restaurant Caravista.

www.orfeolleidata.cat/ca/temporada-de-concerts/interfado
Carregant el reproductor...

JOANA SERRAT


DISSABTE 27 d'octubre DE 2018 | 22.30 h | Preu: € / Anticipada: €


Entrada anticipada al Cafè del Teatre (de dimecres a diumenge a partir de les 19h.)


Joana Serrat va començar la seva carrera el 2012 amb un disc autoeditat. Actualment ja compta amb quatre discos i en tots els casos la majoria dels seus treballs són en anglès. Amb el seu primer volum va ser escollida ‘Artista Destacada de la Setmana’ al web de Nashville Noisetrade i la seva música va sonar a les principals emissores musicals de parla anglesa. És un dels valors joves més ferms gràcies a la seva intimitat poètica expressada a través d’una veu seductora.

GUERSSEN RECORDS

www.joanaserrat.bandcamp.com

CURTCIRCUÏT / CLARA PEYA + PAULA GRANDE


DIUMENGE 28 d'octubre de 2018 | 20.00 h | Preu: € / Anticipada: €


Entrada anticipada al Cafè del Teatre (de dimecres a diumenge a partir de les 19h.)


La pianista i compositora CLARA PEYA presenta el seu nou treball ‘Estómac’ (Satélite K, 2018), un disc que combina els sons del jazz, el rap, el pop i l'electrònica per continuar amb un manifest feminista on busca deconstruir la idea de l’amor romàntic, iniciat amb ‘Oceanes’ (Temps Record, 2017).

Musicalment, Clara Peya és inclassificable: bascula entre la música de cambra, el jazz, el pop i l’electrònica, mantenint sempre com a centre de gravetat el piano. Ella és energia i sentiment en estat pur, sense deixar de banda el crit i el compromís amb la llibertat. Una personalitat artística contagiosa i torrencial que en directe es despulla, es transforma i s’escampa per tot l’escenari i més enllà. La seva forma personal de tocar ha fet que sigui considerada una de les pianistes catalanes més escèniques i transgressores.

PAULA GRANDE va néixer per buidar-se amb la música i omplir amb ella a tothom. Autodidacta, valenta i mestissa, ens regala un estil musical que emana aquestes qualitats i que es mou entre els registres del jazz, el soul i el hip hop.

ASSAC


CAFÈCURT | Projecció de Curtmetratges


DIMECRES 31 d'octubre de 2018 | 21.30 h | Gratuït


Una nova sessió de curtmetratges al Cafè del Teatre, com el darrer dimecres de cada mes, a les 21.30h.

Arxiu


2018 01 02 03 04 05 06 07   09 10    
2017 01 02 03 04 05 06     09 10 11 12
2016 01 02 03 04 05 06 07   09 10 11 12
2015 01 02 03 04 05 06 07   09 10 11 12
2014 01 02 03 04 05 06 07   09 10 11 12
2013 01 02 03 04 05 06     09 10 11 12
2012 01 02 03 04 05 06 07   09 10 11 12
2011 01 02 03 04 05 06 07   09 10 11 12
2010 01 02 03 04 05 06 07   09 10 11 12
2009 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
2008 01 02 03 04 05 06 07   09 10 11 12
2007 01 02 03 04 05 06     09 10 11 12
2006 01 02 03 04 05 06     09 10 11 12
2005 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
2004 01 02 03 04 05 06     09 10 11 12
2003     03 04 05     08 09 10 11 12

Ubicació / Horari


Obert de dimecres a diumenge de 19.00h a 02.00h. 

Divendres i dissabtes obert fins a les 03.00h.


Cafè del Teatre Escorxador de Lleida

C/ Roca Labrador 2bis

25003 Lleida

Google Map més gran del Cafè del Teatre.

Google Street View del Cafè del Teatre.

Vista panoràmica de l'interior del Cafè del Teatre.