cafèdelteatre

MARÇ18Homenatges de P.G. Sandoval


Exposició fins al 25 de març de 2018 | Gratuït


"M’he permès de reproduir les obres d’aquests artistes que varen desenvolupar la seva obra durant el segle XX; grans creadors que sempre m’han estimulat en el meu desig de ser pintor.

Òbviament, es tracta d’un homenatge i, alhora, un repte tot posant a prova el meu coneixement del gravat en la seva expressió més pura. Les obres que aquí s’exposen són reproduccions dels seus quadres així com alguns autoretrats on m’he donat llicència per incloure-hi alguna petita broma. D’altra banda, he volgut ser tant fidel a l’original com fos possible. M’he basat en la reproducció visual i els he adaptat a un format molt semblant, on he prescindit d’interpretació lliure, de manera gens diferent a les versiones de Van Gogh que he realitzat anteriorment. Aquests no són els únics que m’han interessat per diversos motius, ja que la llista d’aquells artistes a qui admiro seria inacabable.

La matriu –o gravat– està realitzada sobre planxa de ferro, fent servir mordent d’àcid nítric, valent-me de la tècnica anomenada aiguafort (aiguatinta)."

Sandoval

POETRY SLAM


DIJOUS 1 de març de 2018 | 20.30 h | Gratuït


Poetry Slam és una plataforma de creació artística que posa la paraula al centre de l'escena. El públic decideix quines són les millors combinacions de substantius, verbs i emocions.

Recitals de poesia oral contemporània. Poetry Slam és una plataforma de creació artística que posa al centre la paraula i escena. El públic decideix quines són les millors combinacions de substantius, verbs i emocions.

www.facebook.com/poetryslamlleida


PER MOR DE L'HAC
Contra-homenatge LleiDadà a Carles Hac Mor


DIJOUS 1 de març de 2018 | 22.30 h | Gratuït


Presentació de l’espectacle teatral Poesia visual culinària, de David Ymbernon. David Ymbernon realitza l’acció Poesia Visual Culinària a la Trobada de Performance i Poesia Visual de 1999 a Vespella de Gaià. Després n’estrena la versió escènica al Teatre Malic amb la participació de Carles Hac Mor i Carles Sales.

Es tracta d'observar el senzill i alhora sofisticat procés d'elaboració d'un àpat en el qual els aliments troben una nova relació entre continent i contingut. Ymbernon cuinava, era el destre cuiner, Carles Hac Mor servia els plats, era el maître i conduïa amb molta poètica una conversava amb el comensal, que era l'actor Carles Sales.

Van actuar al Teatreneu (Barcelona 1999), al Barcelona Poesia (Sala Abaixadors Deu, 2000), al Festival de Fotografia i Art Visual FOTÒPSIA (actuació especial amb Marc Martínez, Castellbisbal 2000), al Teatre Municipal de l'Escorxador (actuacions especials amb Josep Guinovart i Carles Canut, Lleida 2001) i al VINSEUM Museu de les Cultures del Vi de Catalunya (Vilafranca del Penedès 2003).

Ara, en homentage i record de Carles Hac Mor, Ymbernon ens proposa rememorar, gairebé 20 anys després, aquelles magnífiques performances amb el mateix comensal Carles Sales i l'Ester Xargay (poeta i vídeo-artista, que fou companya d'Hac Mor) fent de maître.
Carregant el reproductor...

RUFUS T. FIREFLY / Magnolia


DIVENDRES 2 de març de 2018 | 22.30h | Preu: 15€ / Anticipada: 12€


Entrada anticipada al Cafè del Teatre, de dimecres a diumenge a partir de les 19h. | Comprar entrada on-line


Rufus T. Firefly, la banda liderada per Victor Cabezuelo i Julia Martin-Maestro és ja, tot i la joventut dels seus components, considerada de culte dins el panorama independent de l'estat. La seva energia i so profundament sofisticat fuig del que és evident i construeix en cada disc i en cada directe un ambient de màgia i rock amb pinzellades d'una psicodèlia pulcra i altament addictiva.

Ara publica Magnolia, un al·legat en defensa de l'art, l'amor i la natura en forma de 10 cançons minuciosament produïdes per Manuel Cabezali i el mateix Víctor Cabezuelo. Un disc preciós, arriscat i ambiciós, marcat en tot moment per aquesta obsessió de la banda per tractar de perfeccionar els seus so i la profunditat de les seves textures, sempre al marge de modes i amb el mateix objectiu al cap: crear una obra única , el més bella possible.

ESCUELA DE CALOR

http://rufustf.com/ | Spotify Rufus T. Firefly
Carregant el reproductor...

XARIM ARESTÉ / Polinèsies


DISSABTE 3 de març de 2018 | 22.30h | Preu: 12€ / Anticipada: 10€


Entrada anticipada al Cafè del Teatre, de dimecres a diumenge a partir de les 19h. | Comprar entrada on-line


Xarim Aresté és una de les cares més conegudes dels nostres escenaris i, paradoxalment, manté intacte el seu enigma. Ha tocat amb els artistes més respectats (de Josele Santiago a Maika Makovski, passant per Pascal Comelade) però d'un temps ençà posa tot l'èmfasi en el seu projecte personal. Amb l'anterior disc, "La rosada", ja li van ploure els premis: l'Altaveu, el Cerverí, l'Enderrock de la crítica al millor disc de pop-rock de l'any. Ara apuja l'aposta amb "Polinèsies", un viatge per un univers alhora íntim i col·lectiu on cada cançó és una illa formada per mil illes diferents.

http://www.bankrobber.net/ca/xarimareste | Spotify Xarim Aresté

VESPRES EN VERS / JOAN MARGARIT / Des d'on tornar a estimar


DIMECRES 7 de març de 2018 | 19.00 h | Gratuït


Recital, Des d'on tornar a estimar, a càrrec de Joan Margarit.

AJUNTAMENT DE LLEIDA

Presentació literària / EL DESTINO DE LAS VIOLETAS / Gloria Martín


DIMECRES 7 de març de 2017 | 20.30h | GratuïtEDITORIAL P.G.
Carregant el reproductor...

MUD. Festival Músiques Disperses
MARIA ARNAL I MARCEL BAGÉS


DIJOUS 8 de març de 2018 | 22.00h | Preu: 12€ / Anticipada: 10€


Entrada anticipada al Cafè del Teatre (de dimecres a diumenge a partir de les 19h.), Guerssen i Grans Records | Comprar entrada on-line


Aquest meravellós duet ha estat una de les més sorprenents revelacions dels darrers anys en el panorama musical estatal, començant amb un simple grapat de cançons que conformaven el seu primer EP i que va desembocar en la edició del seu primer àlbum poc després, 45 Cerebros y 1 Corazón.

Transmissors de la música popular ibèrica als nostres dies, rescatant oblidats cançoners i afegint al repertori noves cançons pròpies que automàticament han passat a esdevenir clàssics d’una música que és folk, és experimentació, és profund sentiment. Música popular d’ahir i avui, per al dia de demà.

www.musiquesdisperses.com | Spotify Xarim Aresté

GUERSSEN RECORDS
Carregant el reproductor...

MUD. Festival Músiques Disperses
FERRAN PALAU + MARK FRY & FRIENDS


DIVENDRES 9 de març de 2018 | 21.30h | Preu: 15€ / Anticipada: 12€


Entrada anticipada al Cafè del Teatre (de dimecres a diumenge a partir de les 19h.), Guerssen i Grans Records | Comprar entrada on-line


FERRAN PALAU. Un dels més brillants cantautors nostrats que hem pogut gaudir en dècades, Ferran Palau ens presentarà el seu nou i lluent tercer àlbum en companyia de la seva sempre efectiva banda. No hem pogut treure l’aigua clara de per on van els trets amb aquest nou disc encara, però confiança cega per aquest favorit de la casa.

MARK FRY & FRIENDS. L’any 1972 Mark Fry era un jovenet anglès de només 20 anys que, com gairebé tots els de la seva generació, havien passat l’adolescència escoltant la fornada de bandes de folk-rock que al Regne Unit van tallar el bacallà cap a finals dels anys 60 i primers dels 70. Molts d’ells ja han passat per l’escenari del MUD amb anterioritat, com els Fairport Convention, Magna Carta, Strawbs entre altres. Aquell any, en Mark enregistrava, i editava curiosament a Itàlia ón va fer cap durant uns mesos, el seu llegendari àlbum “Dreaming with Alice”, desapercebut al seu moment i que amb els anys va assolir l’estatus de disc de culte seguint el camí dels seus grups admirats. “Dreaming with Alice” és una grandiosa obra de folk psicodèlic, amb aires pastorals i orientals. I ara en Mark interpretarà el disc en (gairebé) la seva integritat 45 anys després, juntament amb un grapat de temes del seu darrer treball acompanyat del seu quintet.

www.musiquesdisperses.com

GUERSSEN RECORDS
Carregant el reproductor...

MUD. Festival Músiques Disperses
BAIUCA + ZÉ VITO


DISSABTE 10 de març de 2018 | 21.30h | Preu: 12€ / Anticipada: 10€


Entrada anticipada al Cafè del Teatre (de dimecres a diumenge a partir de les 19h.), Guerssen i Grans Records | Comprar entrada on-line


BAIUCA. La folktrònica del gallec Baiuca obrirà la nit de dissabte. Una sonoritat sorprenent, que tant és electrònica com és tradicional, que tant beu del techno com del folklore gallec, que tant tira de pandeiro i flauta com de un sintetitzador o una caixa de ritmes. És la muiñeira post-moderna de l’imaginari món de Baiuca!

ZÉ VITO. El brasiler Zé Vito és un jove però experimentat cantautor i productor. Fou un dels fundadors de la Abayomy Afrobeat Orquestra i ha compartit escenari amb gent com Tony Allen o Ney Matogrosso. Al 2016 va enregistrar el seu tercer àlbum en solitari, “Espelho”, un relaxant disc d’autor que és un viatge a l’interior del Brasil, un agradable treball de MPB (Música Popular Brasilera) que presentarà acompanyat del seu quintet.

www.musiquesdisperses.com

GUERSSEN RECORDS
Carregant el reproductor...

COL·LECTIU FREE’T


DIJOUS 15 de març de 2018 | 22.00 h | Gratuït


Col·lectiu Free’t és un grup d’artistes de diferents disciplines que basen el seu treball en la improvisació. Una de les eines que utilitzen per a les seves creacions és el Soundpainting, un llenguatge de signes multidisciplinari de composició en viu.

Durant els darrers mesos, els han encarregat projectes multidisciplinaris amb objectius molt concrets: la interacció musical amb les imatges del planetari 3D del Montsec, una performance multidisciplinària sobre el vi per la Biblioteca de Balaguer, un projecte amb música del compositor Mestres Quadreny pel cicle Barribrossa a Barcelona i la inauguració del festival Embarrat a Tàrrega. Després de tot això, tenen ganes de tornar a l'essència: pujar a l’escenari amb el “paper en blanc”, improvisació, interacció i composició en viu. I això és el que faran a l'escenari del Cafè del Teatre. Col·lectiu Free’t en estat pur.

El Col·lectiu FREE’T és un grup d’artistes de diferents disciplines que basen el seu treball en la improvisació. Disposen d'un laboratori obert on investiguen la improvisació col·lectiva treballant en la recerca de paràmetres comuns, la influència/ interacció entre les diferents disciplines i l’observació dels processos creatius conjunts. Una de les eines que utilitzen per a les seves creacions és el Soundpainting, un llenguatge de signes multidisciplinari de composició en viu. Aquest llenguatge és aprés i interpretat pels músics, ballarins i artistes visuals; està compost per més de 1200 signes que s’utilitzen per generar, organitzar i desenvolupar el material en les creacions en directe.

http://cfreet.tumblr.com
Carregant el reproductor...

THE LIZARDS + DEADYARD


DIVENDRES 16 de març de 2018 | 22.00h | Preu: 12€ / Anticipada: 10€


Entrada anticipada al Cafè del Teatre (de dimecres a diumenge a partir de les 19h.)


THE LIZARDS són un power trio de Barcelona format el 2007 que es caracteritza per les seves tornades i un contundent so que beu d'influències com Joan Jett o Motörhead. Han realitzat diverses gires per França i Alemanya i han compartit escenari amb bandes com Peter Pan Speedrock, The Hangmen, The Last Vegas, Sisters of Mercy, Cavalera Conspiracy, The Dickie o The Avengers. Recentment han realitzat una gira per Espanya amb Nashville Pussy i actualment estan preparant el seu tercer disc.

Carla Santacreu, veu i guitarra. Judith Jordan, baix i veus. Edgar Beltri, bateria.

DEADYARD és la darrera mostra d'energia rock amb base punk sorgida de Barcelona. Formada per part de la flor i nata de l'escena rockera barcelonina -i no ens referim només al seu pedigrí com a músics forjats en bandes com Cannibal Queen, The Rippers o '77-, els components de Deadyard són aquesta mena de personatges que et pots trobar en qualsevol sarau de la Ciutat Comtal on el rock'n'roll sigui el protagonista.

El 2017 treuen el seu EP de debut "The Monkey Monggah EP", format per sis himnes de puny en alt, potents, variats i directes, en els que destil·len una tirada per sons de bandes com els enyorats Muletrain, o tòtems del gènere com Turbonegro o Hellacopters, encara que el seu ventall es presumeix més ampli.

ACE OF SPADES
Carregant el reproductor...

CURTCIRCUIT / EL PETIT DE CAL ERIL + JORDI LANUZA


DISSABTE 17 de març de 2018 | 21.30h | Preu: 13€ / Anticipada: 10€ + despeses de gestió


Entrada anticipada al Cafè del Teatre (de dimecres a diumenge a partir de les 19h.) | Comprar entrada on-line


EL PETIT DE CAL ERIL torna aquest any amb un nou disc que, de fet, són tres. Presenta, en el marc de Curtcircuit, el disc triangular “△” que s’ha produït, enregistrat i plantejat com una trilogia d’EPs, cadascun amb tres cançons inèdites i enregistrats en tres contextos ben diferents. Des d’una casa de palla a la Garrotxa fins a l’estudi Figure 8 de Nova York. El treball conjunt de tota banda és clau en aquest nou projecte, posant en valor la connexió i la màgia generada durant la darrera gira per enregistrar les noves cançons que els presentava Joan Pons. El directe de ben segur no deixarà indiferent a ningú.

JORDI LANUZA és l’ànima d’Inspira, tot un grup de culte de l’escena barcelonina. Aparca puntualment el seu projecte principal per presentar un grapat de cançons que només poden ser cantades en primera persona. “Com a casa” (Bankrobber, 2018) és el primer disc que signa amb nom i cognom i el presenta en el marc de Curtcircuit. Enregistrat amb l’ajuda dels amics Pau Vallvé i Darío Vuelta, ens exposa la seva faceta més íntima acompanyat tan sols de la guitarra acústica amb unes melodies delicades però a la vegada poderoses, lluminoses i càlides.

ASSAC

OVIDI 4 / Cuidem-nos


DIUMENGE 18 de març de 2018 | 20.30 h | Preu: 10€


Un espectacle amb textos de Pere Quart, Angela Davis, Joseba Sarrionaindia, Marina Garcés, Santiago Alba Rico, Roger Pelàez, Maria Mercè Marçal, Josep Palau i Fabre, Valero Sanmartí, Rafeef Ziadah, Marc Granell, David Caño, Montserrat Roig, David Sarsanedas, Enric Casasses i G. K. Chesterton.

Memòria d'un futur anterior, estàvem més dissolts que la I Internacional –que era la bona– i més perduts que l’Ovidi a la transició. Al laberint on ens han capficat, tornaven a ploure mentides, es dictaven altre cop silencis i es perseguien repúbliques de nou. I enmig de tot, del trencaclosques del 155 i la voracitat d’un capitalisme carronyaire, va arribar la Mireia –Vives, que és com ens volem– a dir-nos que la lluita mai s’acaba i sempre cal tornar a recomençar. A recordar-nos, dempeus, que calia seguir resistint, insistint i persistint: foradant el mur, ampliant el camp de batalla i desobeint l’absurd. I cuidant-nos.

I així, això. Contra la geografia del desastre i l’arquitectura de les excepcions, ens vam retrobar assembleàriament. A la intempèrie, perquè sempre es reconstrueix des de les runes, les cendres i els dubtes. Hi tornem: tornant-nos-hi contra el mur, el silenci i la mordassa. Per què clar, on passen les coses? Ni a la pantalla ni a l’smarthpone ni a la tv ni al xat. Les coses passen allà on les podem compartir, les podem dubtar i, sobretot, les podem transformar. Quan les imaginem alhora, les cuidem plegats i les resistim juntes.

Des de tots els suds, contra la temptació de rendir-nos. Quan la millor sobirania és estar lluny dels que manen. I perquè mentre no aprenguem a furetejar en la foscor, no sabrem resistir amb claredat. Juntem-nos. Cuidem-nos. Contraparafrasejant la por, «dejadnos actuar».

LES CARES B DE PONENT ROOTS

Presentació literària / ANNA GRIM. MEMÒRIA MORTAL / Montse Sanjuan


DIMECRES 21 de març de 2017 | 19.30h | GratuïtPAGÈS EDITORS

Pessics de Ciència / PER QUÈ EL SON ÉS SALUT / Manuel Sánchez


DIJOUS 22 de desembre de 2017 | 20.00h | Gratuït


A càrrec de Manuel Sánchez, director del servei antiaging de la Clínica Planas.
Coordinació: Dra. Dolors Ciutat

PLEC
Carregant el reproductor...

PECKER


DIVENDRES 23 de març de 2018 | 22.30h | Preu: 14€ / Anticipada: 8€


Entrada anticipada al Cafè del Teatre (de dimecres a diumenge a partir de les 19h.) | Comprar entrada on-line


Hi ha un instant en què l'amor, la passió i la mirada racional es fusionen per esdevenir un únic sentiment, jo en dic El incendio perfecto. I només així es podia titular el meu nou i setè disc, un treball ple emocions sòniques, entusiasme rítmic i consciència poètica, que es concreta en deu cançons de pop, electrònica orgànica i foc.

Després de 14 anys i 6 discos junts, a finals del mes de setembre de 2017 vaig anunciar que deia adéu a la meva discogràfica, per tal de treure el major nombre de despatxos possibles i escurçar la distància entre la meva música i qui la tria. Vaig decidir finançar l'àlbum que anava a gravar de la manera més honest que es em passava: el crowdfunding, aquest mètode que et pot retornar una realitat tan il•lusionant com crua. I al mateix temps que la campanya sobrevolava l'objectiu amb comoditat, començaven a prendre forma, en els Estudis Reno de Madrid i amb ajuda dels productors Martí Perarnau IV (de Molt o The Sunday Drivers) i Ramiro Nieto (de The Right Ons o Sidonie), totes les noves melodies i els versos inèdits que havia estat escrivint durant l'últim any. És fàcil parlar d'incendis quan vius intensament. En general, és fàcil escriure quan tens coses per explicar, quan prens consciència dels límits del jardí i canalitzes les teves inquietuds, impulsos i pors a través de les cançons. I això és el que he fet: esprémer cada pensament d'amor (i algun d'odi), buscar l'excepcionalitat, enfrontar-me als fracassos amb equilibri i encendre llums de neó. He dissenyat ritmes que busquen balls desinhibits, racons de psicodèlia reflexiva, ambients eufòrics de sintetitzadors new wave, guitarres optimistes de pop i raigs de punk, però sobretot: històries d'adopció immediata viatjant sobre melodies que s'adhereixen a la teva memòria per sempre.

"Acapulco", que va ser al desembre el primer single d'avançament, és pura amfetamina sonora. Parla de la importància de viure intensament, de considerar-nos morts des del principi per aprofitar cada instant del nostre camí i buscar la felicitat en cada decisió que prenem. I amb l'àlbum arriba "Serem part de l'huracà", una reflexió existencialista sobre el que hi ha després de que acabi tot el que coneixem, el que som, el que creiem ser i el que volem ser. Parla de l'abisme, del buit i del silenci d'una manera èpica i gran, amb un ritme incansable que ens porta sons lisèrgics i una melodia especialment addictiva.

Potser és incapaç de definir-me com a artista, perquè sóc un amant de la música en totes les seves dimensions, però aquí estic, arrojándote a aquest còctel sonor, tan eclèctic com elèctric, que dóna voltes per tot el cos, abans d'arribar al cor per seduir-te en cada mil·límetre. Benvinguts a El incendio perfecto."

Raúl Usieto Aquilué

ESCUELA DE CALOR
Carregant el reproductor...

THE STINGERS


DISSABTE 24 de març de 2018 | 22.30h | Preu: 12€ / Anticipada: 10€


Entrada anticipada al Cafè del Teatre (de dimecres a diumenge a partir de les 19h.)


Nova banda sorgida al sud de França amb músics provinents d’altres formacions (Jake Face and The Volcanoes, The Orientals, The Taikonauts, The King Size, Hula Trio) destacades de l’escena 50´s & 60’s, formant un magnífic combo de rock & roll amb influències popcorn, surf, ska i 60’s Fuzz.

Prepareu-vos per a escoltar un so que només THE STINGERS poden produir. Maarten Schepers, bateria. Sylvain Fourdrinier, baix i veu. Lilian Quintanilla, orgue I trombó. Stéphane Celotto, veu i guitarra. Jérôme Biévelot, saxo tenor i baríton.

BLUE VELVET PRODUCTIONS

DEVERSO


DIUMENGE 25 de març de 2018 | 20.00h | Preu: 5€


Entrada anticipada al Cafè del Teatre (de dimecres a diumenge a partir de les 19h.)


Amb Juan Antonio Herreros Perez al capdavant, Deverso ens presenten cançons de rumba, pop i rock amb lletres carregades de sensibilitat. Juan Antonio Herreros Pérez, veu i guitarra. Ferran Binefa, guitarra, Jordi Vidal, baix. Belen Herrerias, veus. Jaume Castaño, bateria. Jonathan Galeano, guitarra.

Presentació literària / TOTS ELS CONTES DE VÍCTOR CATALÀ


DIMARTS 27 de març de 2017 | 19.00h | GratuïtPresentació del llibre Tots els contes de Víctor Català (Jubileu/Vida mòlta) volum 1 de Club Editor, a càrrec de l’editora Maria Bohigas i la poeta Blanca Llum Vidal, que matindran un diàleg públic a propòsit de l’escriptora Víctor Català, amb la introducció prèvia de Rosa Mesalles.

PAERIA i CLUB EDITOR

Presentació literària / LAS CUERDAS Y EL OÍDO / Rosario Curiel


DIMECRES 28 de març de 2017 | 19.30h | GratuïtPLAYA DE ÁKABA


CAFÈCURT | Projecció de Curtmetratges


DIMECRES 28 de març de 2018 | 21.30h | Gratuït


Una nova sessió de curtmetratges al Cafè del Teatre, com el darrer dimecres de cada mes, a les 21.30h.

Presentació literària / COM ALES D'ÀNGEL NEGRE / Frances Mompó


DIJOUS 29 de març de 2017 | 19.30h | GratuïtEL PETIT EDITOR

Arxiu


2018 01 02 03                  
2017 01 02 03 04 05 06     09 10 11 12
2016 01 02 03 04 05 06 07   09 10 11 12
2015 01 02 03 04 05 06 07   09 10 11 12
2014 01 02 03 04 05 06 07   09 10 11 12
2013 01 02 03 04 05 06     09 10 11 12
2012 01 02 03 04 05 06 07   09 10 11 12
2011 01 02 03 04 05 06 07   09 10 11 12
2010 01 02 03 04 05 06 07   09 10 11 12
2009 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
2008 01 02 03 04 05 06 07   09 10 11 12
2007 01 02 03 04 05 06     09 10 11 12
2006 01 02 03 04 05 06     09 10 11 12
2005 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
2004 01 02 03 04 05 06     09 10 11 12
2003     03 04 05     08 09 10 11 12

Ubicació / Horari


Obert de dimecres a diumenge de 19.00h a 02.00h. 

Divendres i dissabtes obert fins a les 03.00h.


Cafè del Teatre Escorxador de Lleida

C/ Roca Labrador 2bis

25003 Lleida

Google Map més gran del Cafè del Teatre.

Google Street View del Cafè del Teatre.

Vista panoràmica de l'interior del Cafè del Teatre.