cafèdelteatre

OCTUBRE17TEMPUS FUGIT / Fotografies de Manolo Zamora i obra de Mercè Humedas


EXPOSICIÓ | Del 28 de setembre a l'11 d'octubre | Gratuït


PLEC

VESPRES EN VERS / JAUME PONT / Tatuatges


DIMECRES 25 d'octubre de 2017 | 19.00 h | Gratuït


Recital, Tatuatges, a càrrec de Jaume Pont.

AJUNTAMENT DE LLEIDA
Carregant el reproductor...

BRIGHTON 64 / El tren de la bruja


DISSABTE 7 d'octubre 2017 | 22.00 h | Preu: 14 € / Anticipada: 11 €


Entrada anticipada al Cafè del Teatre, de dimecres a diumenge a partir de les 19h.


Quan un grup de qualsevol classe o condició presenta un nou disc, l'encarregat de promoció sol destacar que aquest disc és diferent als anteriors. Sovint això no és veritat. En el cas que ens ocupa, però, aquesta afirmació no pot ser més certa. BRIGHTON 64 ha gravat un disc molt diferent al que ens tenia acostumats, tant en l'època llegendària dels 80 com en aquesta sorprenent segona joventut que està vivint la banda des de la seva reunió el 2011. En primer lloc, es tracta d'un disc doble, 20 cançons en què el grup barceloní ha pogut donar curs a un cabal de creativitat inaudit en una banda amb més 30 anys de carrera. En segon lloc, les lletres d'El tren de la bruja prenen com a fil conductor un relat exclusiu del prestigiós escriptor CARLOS ZANÓN, que ha treballat colze a colze amb els germans ALBERT i RICKY GIL per donar forma a un àlbum que es converteix així en una esplèndida combinació de música pop i literatura que té pocs precedents a casa nostra.

La sòlida aportació del teclista JORDI Fontich, el bateria ERIC HERRERA i el baixista PABLO JIMÉNEZ, al costat de les aparicions estel·lars de KURT BAKER i RACHEL Playfair, la poderosa producció de SANTI GARCIA i l'extraordinari artwork de ADRIÀ MARQUÈS converteixen El tren de la bruja en una obra total i plena de detalls inesperats. El tren de la bruja no és només el nou disc diferent de BRIGHTON 64 i CARLOS ZANÓN. És un conte agredolç que fa mal com un cop de puny, amb una banda sonora que no es queda enrere en contundència emocional.

NATROS SOLS

Spotify: El tren de la bruja
Carregant el reproductor...

TOMEU PENYA / Íntim


DIUMENGE 8 d'octubre 2017 | 20.30 h | Preu: 20 € / Anticipada: 18 €


Entrada anticipada al Cafè del Teatre, de dimecres a diumenge a partir de les 19h.


El cantautor mallorquí Tomeu Penya oferirà un concert amb els seus grans èxits. Penya ha preparat un espectacle molt especial. El repertori escollit ha estat molt pensat per oferir el millor de la seva llarga discografia.


IMATGES DE TRADICIÓ I BOHÈMIA / YARA MORAES


EXPOSICIÓ | Del 12 al 29 d'octubre | Gratuït


INTERFADO / ORFEÓ LLEIDATÀ


LES KOL·LANTAI / Homenatge a la revolució Russa


DIJOUS 12 d'octubre 2017 | 19 h | Preu: 12 € / Anticipada: 10 €


Entrada anticipada al Cafè del Teatre, de dimecres a diumenge a partir de les 19h.


Montse Castellà, Sílvia Comes, Meritxell Gené i Ivette Nadal s’uneixen per reivindicar la llibertat i la igualtat a través de cançons que parlen de dones que lluiten i estimen. Alexandra Kol•lontai va ser la primera dona ambaixadora de la història en la revolució bolxevic, ara fa 100 anys. També Violeta Parra, referent de la cançó xilena i llatinoamericana, celebra el seu centenari. Les dones, protagonistes absolutes.

CRIDA PER LLEIDA – CUP
Carregant el reproductor...

GUILLEM ROMA / Connexions


DIVENDRES 13 d'octubre 2017 | 22.30 h | Preu: 10 €


Entrada anticipada al Cafè del Teatre, de dimecres a diumenge a partir de les 19h.


És en la bellesa d’aquestes “Connexions” on neixen les cançons del nou treball de Guillem Roma que fa un salt endavant en un univers creatiu original i amb personalitat pròpia fugint de les etiquetes i les fórmules establertes. Al nou treball discogràfic hi han col·laborat artistes com Joan Colomo, Judit Neddermann, Joan Garriga (La Troba kung-fú) i el cantant napolità Alessio Arena. “Tenia moltes ganes de plasmar en el disc un dels regals que m’ha fet la música que és conèixer persones i disfrutar del gust de cantar al costat d’una altra veu. En aquest cas les connexions amb els artistes convidats han sorgit de forma natural, per amistat, admiració o proximitat creativa i és un luxe cantar amb tots ells” explica el músic osonenc.

Amb Connexions, Guillem Roma aconsegueix una convivència espontània entre la vitalitat i l’optimisme característics del seu projecte i una mirada crítica amb la societat i el món que ens envolta, consolidant una proposta original i innovadora a nivell creatiu.

www.guillemroma.com
Carregant el reproductor...

LA IAIA / Tornar a ser u


DISSABTE 14 d'octubre de 2017 | 22.30 h | Preu: 12 € / Anticipada: 10 €


Entrada anticipada al Cafè del Teatre, de dimecres a diumenge a partir de les 19h.


Potser un dia d’aquests algú escriurà la història definitiva de la música pop en català. Serà llavors quan, de manera natural, acceptarem que els seus millors moments provenen de determinades virtuts que, de manera tossudament ocasional, reapareixen per alegrar-nos l’existència. Parlem del pop com a vehicle expressiu d’aquells que intenten gestionar la confusió del món que els envolta des d’un posició que rebutja la transcendència i la decisió de salvar-lo. Fent-ho amb cançons en primera persona que reflecteixen, sovint des d’enfocaments estilísticament naïf, la perplexitat vital enfront moments que se saben determinants per al futur personal i col•lectiu. És llavors quan la simplicitat esdevé art i la ingenuïtat arma.

El tercer disc de La iaia, ‘Tornar a ser u’ (autoeditat, 2017) n’és un exemple magnífic on gerros, balcons i números simples actuen com metàfores de les mateixes tensions generacionals que, en temps passats i també convulsos, van aclaparar-nos amb chichoneres, cels setens i nines de porcellana. I, igual que llavors, la decidida modernitat del so resulta un argument incontestable, que n’augura la pervivència i el llegat. Potser un dia d’aquests algú escriurà la història definitiva de la música pop en català. I aquesta història no oblidarà allò que en Crusats, en Casa i en Turre ens han donat.

www.laiaia.cat
Carregant el reproductor...

JOAN ISAAC / Manual d'amor


DIUMENGE 15 d'octubre 2017 | 20.30 h | Preu: 10 €


Entrada anticipada al Cafè del Teatre, de dimecres a diumenge a partir de les 19h.


Joan Isaac, veu. Antoni-Olaf Sabaté, piano.

Joan Isaac ens presenta el seu nou disc Manual d’amor, el primer amb cançons noves des de l’àlbum Em declaro innocent (2011) i just quaranta anys després de la publicació de A Margalida, peça emblemàtica, no tan sols en l’obra d’Isaac, sinó que ha ingressat amb tots els honors a la galeria sentimental d'aquest país.

www.joanisaac.cat/


Sessió de Curtmetratges SOM CINEMA


DIMECRES 18 d'octubre | 19.30 h i 23.00 h | Gratuït


Comença una nova edició del Som Cinema, que no te l’hagin d’explicar! Vine a descobrir-la! I llarga vida al cinema de proximitat

1a SESSIÓ: 19.30 h:
AMO (Terrassa) / Durada: 17’ / Any: 2016 / Director: Àlex Gargot.
ANATEMA (Barcelona) / Durada: 12’ / Any: 2016 / Director: Geni Lozano.
CAVALLS MORTS (Barcelona) / Durada: 6’ / Any: 2016 / Directors: Marc Ribas i Anna Solanas.
EL ARQUERO (Barcelona) / Durada: 8’ / Any: 2016 / Directors: Ignacio Garriga i Sandra Garcia.
LES BONES NENES (Terrassa) / Durada: 16’ / Any: 2016 / Directora: Clara Roquet.

2a SESSIÓ: 23.00 h:
L’HOME LLOP (Terrassa) / Durada: 20’ / Any: 2016 / Director: Lluís Sellarès.
MON GERMÀ (Barcelona) / Durada: 12’ / Any: 2017 / Directors: Martí Dols i Joe Ryan Laia.
UN DOMINGO CUALQUIERA (València) / Durada: 18’ / Any: 2016 / Director: Sergi Miralles.
WASTE (Barcelona) / Durada: 16’ / Any: 2016 / Directors: Alejo Levis i Laura Sisteró.
ROL (Barcelona) / Durada: 13’ / Any: 2016 / Director: Hammudi Al-Rahmoun Fon.

www.somcinema.cat


TENIM NASSOS | PallaSoS Lleida | Impro Clown


DIMECRES 18 d'octubre de 2017 | 21.30h | Gratuït


Pallassos Lleida continua el seu lliurament mensual de provocació.

Carregant el reproductor...

COL·LECTIU FREE’T


DIJOUS 19 d'octubre de 2017 | 22.00 h | Gratuït


Col·lectiu Free’t és un grup d’artistes de diferents disciplines que basen el seu treball en la improvisació. Una de les eines que utilitzen per a les seves creacions és el Soundpainting, un llenguatge de signes multidisciplinari de composició en viu.

Durant els darrers mesos, els han encarregat projectes multidisciplinaris amb objectius molt concrets: la interacció musical amb les imatges del planetari 3D del Montsec, una performance multidisciplinària sobre el vi per la Biblioteca de Balaguer, un projecte amb música del compositor Mestres Quadreny pel cicle Barribrossa a Barcelona i la inauguració del festival Embarrat a Tàrrega. Després de tot això, tenen ganes de tornar a l'essència: pujar a l’escenari amb el “paper en blanc”, improvisació, interacció i composició en viu. I això és el que faran a l'escenari del Cafè del Teatre. Col·lectiu Free’t en estat pur.

El Col·lectiu FREE’T és un grup d’artistes de diferents disciplines que basen el seu treball en la improvisació. Disposen d'un laboratori obert on investiguen la improvisació col·lectiva treballant en la recerca de paràmetres comuns, la influència/ interacció entre les diferents disciplines i l’observació dels processos creatius conjunts. Una de les eines que utilitzen per a les seves creacions és el Soundpainting, un llenguatge de signes multidisciplinari de composició en viu. Aquest llenguatge és aprés i interpretat pels músics, ballarins i artistes visuals; està compost per més de 1200 signes que s’utilitzen per generar, organitzar i desenvolupar el material en les creacions en directe.

http://cfreet.tumblr.com
Carregant el reproductor...

INTERFADO / 6è Festival Internacional de Fado de Catalunya
ANA ROQUE (Portugal)


DIVENDRES 20 d'octubre de 2017 | 22.30 h | Preu: 15 € / Anticipada: 12 €


Entrada anticipada al Cafè del Teatre, de dimecres a diumenge a partir de les 19h.


A la veu de la cantant Ana Roque s'hi afegeix un trio de músics portuguesos amb diferents bagatges que treballen per a mostrar una nova imatge de les melodies que ens porta el Fado.

La guitarra de João David Almeida, el violoncel de Susana Castro Santos i el baix de Miguel Menezes són els companys d'aquest viatge, que expressa el Fado d'una forma particular. Una invitació a conèixer un nou Fado ple de Lisboa i de Tejo evocant la història i cridant-nos a nous descobriments. Una finestra oberta a la cançó de Portugal des de nous punts de mira.

FUNDACIÓ ORFEÓ LLEIDATÀ

www.orfeolleidata.cat/ca/temporada-de-concerts/interfado
Carregant el reproductor...

INTERFADO / 6è Festival Internacional de Fado de Catalunya
FADO&DANSA amb la ballarina EVA MOON
Concert amb HANA KOGURE


DISSABTE 21 d'octubre de 2017 | 22.30 h | Preu: 15 € / Anticipada: 12 €


Entrada anticipada al Cafè del Teatre, de dimecres a diumenge a partir de les 19h.


La japonesa Hana Kogure ens explica en unes breus paraules el què ens oferirà en el seu concert: 'En el meu projecte musical vul posar en relleu la innocència de la veu humana, que és al mateix temps, el mirall de diferents experiències personals, com el sofriment, el dolor, el conflicte social, la separació i com no, de vegades també l'alegria.

En aquest festival, m'agradaria cantar temes propis i també els poemes de Tiago Patricio que vaig musicar l'any 2011 a Porto, en estreta comunicació amb l’autor. Acabaré l'actuació amb temes de Fado tradicional d'acord amb la meva manera personal d'entendre aquest gènere. Masayo Nagata, una coneguda pianista de jazz japonesa, m'acompanyarà aconseguint així, un espectacle molt més complert i ric en sonoritats. Espero que la meva manera de percebre el Fado farà possible el diàleg entre les diferents cultures que durant el Festival ens anirem trobant.'

FUNDACIÓ ORFEÓ LLEIDATÀ

www.orfeolleidata.cat/ca/temporada-de-concerts/interfado


Nit de Premis / SOM CINEMA


DIUMENGE 22 d'octubre | 20.00 h | Gratuït


Projecció del curtmetratge guanyador Som Cinema 2017 i projecció del curtmetratge CITA CON EL ÉXITO (26 min Mollerussa/Barcelona. 2017 / Director: Robert Garcia / Intèrprets: Miriam Navarro, Ray Ortega, María Prats, Juanjo Suñer).

Sinopsi: Una parella en un tot terreny troba una desconeguda en una carretera d'una illa. Quatre dies d'amistat, disbauxa i luxúria acabaran de manera abrupta quan un estrany misteri serà descobert; l'existència d'una quarta persona que controla les seves vides al seu gust s'entreveurà que el camí de l'èxit de vegades també té un costat fosc gens agradable pel que s’ha de passar.

www.somcinema.cat

VESPRES EN VERS / JOAN MARGARIT. Des d'on tornar a estimar


DIMECRES 25 d'octubre de 2017 | 19.00 h | Gratuït


Recital, Des d'on tornar a estimar, a càrrec de Joan Margarit

AJUNTAMENT DE LLEIDA


CAFÈCURT | Projecció de Curtmetratges


DIMECRES 25 d'octubre de 2017 | 21.30h | Gratuït


Una nova sessió de curtmetratges al Cafè del Teatre, com el darrer dimecres de cada mes, a les 21.30h.


Presentació literària / INSTINT DE SUPERVIVÈNCIA / Ramona Solé


DIJOUS 26 d'octubre de 2017 | 19.00h | Gratuït


Presentació a càrrec de l'editor Marc Moreno, l'escriptora Monse Sanjuan i l'autora Ramona Solé.

LLIBRES DEL DELICTE
Carregant el reproductor...

INTERFADO / 6è Festival Internacional de Fado de Catalunya
MARGARIDA GUERREIRO (Portugal)
Concert amb tast gastronòmic


DIVENDRES 27 d'octubre de 2017 | 22.30 h | Preu: 15 € / Anticipada: 12 €


Entrada anticipada al Cafè del Teatre, de dimecres a diumenge a partir de les 19h.


Margarida Guerreiro, va nèixer a l'Alentejo, Portugal. Ja de nena se la coneixia en els ambients fadistes per la seva veu càlida, molt pròpia i el seu singular talent fins al punt que el 1991, va ser convidada a cantar al que seria un dels concerts més importants de la seva carrera, un dels últims concerts de Amália Rodrigues.

El 1997, Margarida va guanyar el prestigiós AMALIA atorgat pel club de Fado a Lisboa. El 2002 va gravar el seu primer disc "SAL & MEL", deixant la porta oberta per al que seria el seu segon disc "ENCORES- FADO - Live" (Disc Antena1) en associació amb Custódio Castelo. A inicis de 2007 publica el tema " Ausente" , part de la banda sonora de la telenovel·la "Vila Faia" i el tema "O que nunca te direi" banda sonora de la novel·la brasilera "Revelaçao".

L'any 2008 registra amb la "7 Sois Orkestra" l'àlbum "A night in Sicily" i va ser una de les veus convida a l'àlbum "Fadário".

FUNDACIÓ ORFEÓ LLEIDATÀ

www.orfeolleidata.cat/ca/temporada-de-concerts/interfado
Carregant el reproductor...

HOGJAW / Way down Yonder


DISSABTE 28 d'octubre 2017 | 22.00 h | Preu: 15 € / Anticipada: 12 €


Entrada anticipada al Cafè del Teatre, de dimecres a diumenge a partir de les 19h.


Els nord-americans HOGJAW ens presenten el seu sisè àlbum, "Way down Yonder", en el qual segueixen defensant amb un gust exquisit el seu Rock'n'Roll sureny amb tocs de blues, country, boogie i hard rock. Influenciats per grups com Lynyrd Skynyrd, The Allman Brothers Band, Blackfoot, Supersuckers o ZZ Top, els seus directes són energia en estat pur.

ACE OF SPADES

https://www.facebook.com/Hogjaw
Carregant el reproductor...

HENRI HERBERT


DIMARTS 31 d'octubre 2017 | 22.30 h | Preu: 12 € / Anticipada: 10 €


Entrada anticipada al Cafè del Teatre, de dimecres a diumenge a partir de les 19h.


Després d'un incessant 2016 on va fer tres gires per USA, inclosa actuació oficial al SXSW d'Austin, i obrint per a Richard Hawley en tres ocasions, Henri Herbert torna al Cafè del Teatre per presentar el seu LP de debut, 'Henri Herbert and The Fury '. Gravat en viu a Londres i produït pel seu amic Jim Jones, l'àlbum captura tota la força i el poder, amb tota la seva energia en estat cru. Conté tres singles editats anteriorment, cinc noves cançons i algunes versions. Per aquesta gira de sales Henri estarà acompanyat de baixista i el bateria Nick Jones - igual que ell, ex-The Jim Jones Revue -.

Nascut a França i iniciat en l'instrument a molt primerenca edat, a Henri se l'ha comparat amb Jerry Lee Lewis i Albert Ammons, encara que va passar molts dies i moltes nits estudiant i polint el seu propi estil. Va començar la seva carrera musical tocant en pubs, discoteques i bars de tot Europa abans d'unir-se a aquesta poderosa i excitant banda anomenada The Jim Jones Revue el 2011, coescribint i gravant les cançons del magnífic 'The Savage Heart'. Després de diverses gires mundials, The Jim Jones Revue es va dissoldre el 2014 i Henri va decidir centrar-se en la seva carrera en solitari, composant i tocant. Una autèntica màquina fent boogie-woogie i un revisionista del rock'n'roll aportant-li tints molt personals.

SOULBLONDING!

www.henriherbertmusic.com

Arxiu


2017 01 02 03 04 05 06     09 10    
2016 01 02 03 04 05 06 07   09 10 11 12
2015 01 02 03 04 05 06 07   09 10 11 12
2014 01 02 03 04 05 06 07   09 10 11 12
2013 01 02 03 04 05 06     09 10 11 12
2012 01 02 03 04 05 06 07   09 10 11 12
2011 01 02 03 04 05 06 07   09 10 11 12
2010 01 02 03 04 05 06 07   09 10 11 12
2009 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
2008 01 02 03 04 05 06 07   09 10 11 12
2007 01 02 03 04 05 06     09 10 11 12
2006 01 02 03 04 05 06     09 10 11 12
2005 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
2004 01 02 03 04 05 06     09 10 11 12
2003     03 04 05     08 09 10 11 12

Ubicació / Horari


Obert de dimecres a diumenge de 19.00h a 02.00h. 

Divendres i dissabtes obert fins a les 03.00h.


Cafè del Teatre Escorxador de Lleida

C/ Roca Labrador 2bis

25003 Lleida

Google Map més gran del Cafè del Teatre.

Google Street View del Cafè del Teatre.

Vista panoràmica de l'interior del Cafè del Teatre.