cafèdelteatre

NOVEMBRE17


JAZZ TARDOR / XXIV Festival de Jazz de Lleida
JOAN SANMARTÍ / Codi personal


DIVENDRES 3 de novembre | 22.30 h | Preu: 12 € / Anticipada: 10 € | Comprar entrada online


Entrada anticipada al Cafè del Teatre, de dimecres a diumenge a partir de les 19h.


El guitarrista català Joan Sanmartí obrirà el Jazztardor amb Codi personal, una proposta que ell defineix de la manera següent: “Una línia recta és la distància més curta per moure’s d’un punt a un altre, però no és l’única ni la més utilitzada. Potser ni tan sols la més interessant. Autors i intèrprets sempre cerquen noves opcions, la combinació equilibrada i perfecta. I mentrestant es van trobant solucions que de mica en mica van definint allò que t’és més propi, més afí amb la forma particular de cadascú de sentir i pensar la música. Podríem dir que pren forma una mena de Codi personal.”

Joan Sanmartí – guitarra
Marc Cuevas – contrabaix
Roger Santacana – piano i vibràfon
Joan Vidal – bateria

QUADRANT

JAZZ TARDOR / XXIV Festival de Jazz de Lleida
RAY GELATO & THE ENFORCERS


DISSABTE 4 de novembre | 22.30 h | Preu: 15 € / Anticipada: 12 € | Comprar entrada online


Entrada anticipada al Cafè del Teatre, de dimecres a diumenge a partir de les 19h.


Avui ningú no dubta que Ray Gelato és el gran representant del swing actual. Amb un estil que beu dels millors saxofonistes clàssics i dels grans cantants dels anys 30 i 40, aquest músic, director d’orquestra i compositor, va assolir ja fa temps la condició de referent del jazz clàssic de les últimes dècades. Gelato arriba a Lleida en una gira de presentació del disc Energy!, última entrega de la seva discografia editada pel segell Quadrant Records. Conegut arreu del món com The Grandfather of Swing, Ray Gelato ofereix en els seus concerts música per fascinar i contagiar el públic amb l’esperit d’aquells anys en què el jazz es ballava i formava part del divertiment de la gent. Jazz de sempre per a una de les nits més prometedores del Jazztardor.

Ray Gelato – veu i saxo tenor
Gunther Kurmayr – piano
Ivan Kovacevic – contrabaix
Martí Elías – bateria

QUADRANT

VESPRES EN VERS / LAIA NOGUERA / Amor total


DIMECRES 8 de novembre de 2017 | 19.00 h | Gratuït


Recital, Amor total, a càrrec de Laia Noguera.

AJUNTAMENT DE LLEIDA

Presentació literària: EL SECRETO ESTÁ EN SASHA / Rafa Melero


DIJOUS 9 de novembre | 19.30 h | Gratuït


Presentació a càrrec de Jordi Margarit, periodista i director adjunt de Rac1, i el mateix autor.

L'assassí en sèrie és una criatura d'una enorme complexitat i que camina a pas lent i segur, com un camaleó, canviant i letal, i sempre a l'aguait de la seva propera víctima; alguns poden cometre els seus crims durant anys abans que sorgeixi un indici que posi a la policia després de la seva pista.

Ningú sap això millor que el sergent dels Mossos d'Esquadra Xavi Masip, que després de l'assassinat de la dona d'un empresari barceloní és capaç de lligar caps amb el cas de «Sasha», una noia trobada morta en un bosc de Girona amb un estrany senyal marcada en el seu cos, i de seguida s'adona que no es tracta d'un crim aïllat.

EDITORIAL ALREVÉS / CRIMS.CAT

MOSTRA DE CANÇONS D'AUTOR/A DE PONENT


DIVENDRES 10 de novembre 2017 | 22.00 h | Preu: 7 €


Alu Spear, Antonio Guillén Pedra, Eira, Javier Sólo & Irene Garcés, Jordi Gasion, Lo Pardal Roquer, Meritxell Gené, i Oriol Ginestà & Elena Guixé es reuneixen per primer cop per fer una mostra de les diferents propostes musicals que es duen a terme a Ponent. Totes i tots són reconeguts músics dintre i fora de la nostra província i fan propostes molt variades. És per això que serà una nit única plena de singularitats.

JAZZ TARDOR / XXIV Festival de Jazz de Lleida
MARIOLA MEMBRIVES / La Enamorada


DISSABTE 11 de novembre | 22.30 h | Preu: 15 € / Anticipada: 12 € | Comprar entrada online


Entrada anticipada al Cafè del Teatre, de dimecres a diumenge a partir de les 19h.


La cantaora i actriu Mariola Membrives proposa en el seu nou projecte una passejada per cançons d’amor i poesia rabiosa. Històries de sempre reviscudes i distorsionades fins a esdevenir creacions pròpies. Una proposta innovadora i singular en què els esperits del flamenc i el jazz caminen junts per abocar-nos a una intensa experiència musical. El guitarrista David Soler ha estat el productor d’aquest projecte que compta, a més, amb dos músics d’alçada com Raynald Colom i Masa Kamaguchi.

Mariola Membrives – veu i interpretació
David Soler – guitarra
Raynald Colom – trompeta
Masa Kamaguchi – contrabaix

QUADRANT

JAZZ TARDOR / XXIV Festival de Jazz de Lleida
WALLACE RONEY QUINTET


DIUMENGE 12 de novembre | 20 h | Preu: 18 € / Anticipada: 15 € | Comprar entrada online


Entrada anticipada al Cafè del Teatre, de dimecres a diumenge a partir de les 19h.


Considerat un dels grans trompetistes del jazz actual, Wallace Roney va començar la seva carrera amb els Jazz Messengers del percussionista Art Blakey. Abans d’iniciar una trajectòria amb el seu propi nom, va tocar amb alguns dels millors jazzmen de tots els temps, com Sonny Rollins, Herbie Hancock, Elvin Jones, Wayne Shorter, Dizzy Gillespie o Ron Carter. El també trompetista i gegant indiscutible del jazz Miles Davis va ser qui va donar a Roney la gran oportunitat de projectar-se a l’escena internacional amb un paper destacat a la seva banda. Molts crítics i especialistes afirmen que Wallace Roney és el músic que millor ha sabut interpretar i fer evolucionar el llegat de Miles Davis. Aquest concert del Jazztardor serà, sens dubte, una cita amb un dels imprescindibles del jazz d’avui. Un gegant del jazz en actiu i amb moltes coses per dir.

Wallace Roney – trompeta
Emilio Modeste – saxo tenor
Oscar Williams – piano
Curtis Lundy – contrabaix
Eric Allen – bateria

QUADRANT

LA CONDICIÓ LÍTIA / Carles M. Sanuy


DIMECRES 15 de novembre | 19.30 h | Gratuït


Premi Bernat Vidal i Tomàs 2017 / Intervindran Amat Baró, poeta, i Carles M. Sanuy, autor.

La condició lítia és una indagació en l’origen i el destí de la condició humana. Els seus poemes, breus i intensos, ens presenten un paisatge en què la memòria, la desmemòria i el poema s’entrecreuen. Des d’un caos primigeni de la matèria, un caos que pot ordenar-se aparentment en cristal·litzar, la vida –pell o mortalla–, s’escola en el silenci d’una branca morta. Vida i mort són, en aquest cas, una sola cosa en el lent procés de descomposició del poema. De igual manera, el món, la intempèrie, és vist com una forma d’erosió: pedres que perden les arestes i esdevenen còdols arrossegats i empassats pels corrents, el cisell inexorable de l’aigua, fins arribar a al caràcter infinitesimal de la sorra, de la pols i de la cendra, l’essència mateixa del no-res. Es tracta, doncs, d’un llibre farcit d’imatges brillants, enigmàtiques, que han de seduir forçosament tots aquests lectors que aprecien una poesia essencial, que acarona l’enigma i defuig la narrativitat banal. La pedra, correlat del poema, se’ns hi desplega amb tota la seva semàntica. El poeta no és més que un nigromant que situa damunt la taula les seves cartes: cartes en blanc, temps en blanc, el que resta de la memòria del seu atzarós viatge.

Eduard Sanahuja

ADIA EDITORIAL
Carregant el reproductor...

COL·LECTIU FREE’T


DIJOUS 16 de novembre | 22.00 h | Gratuït


Col·lectiu Free’t és un grup d’artistes de diferents disciplines que basen el seu treball en la improvisació. Una de les eines que utilitzen per a les seves creacions és el Soundpainting, un llenguatge de signes multidisciplinari de composició en viu.

Durant els darrers mesos, els han encarregat projectes multidisciplinaris amb objectius molt concrets: la interacció musical amb les imatges del planetari 3D del Montsec, una performance multidisciplinària sobre el vi per la Biblioteca de Balaguer, un projecte amb música del compositor Mestres Quadreny pel cicle Barribrossa a Barcelona i la inauguració del festival Embarrat a Tàrrega. Després de tot això, tenen ganes de tornar a l'essència: pujar a l’escenari amb el “paper en blanc”, improvisació, interacció i composició en viu. I això és el que faran a l'escenari del Cafè del Teatre. Col·lectiu Free’t en estat pur.

El Col·lectiu FREE’T és un grup d’artistes de diferents disciplines que basen el seu treball en la improvisació. Disposen d'un laboratori obert on investiguen la improvisació col·lectiva treballant en la recerca de paràmetres comuns, la influència/ interacció entre les diferents disciplines i l’observació dels processos creatius conjunts. Una de les eines que utilitzen per a les seves creacions és el Soundpainting, un llenguatge de signes multidisciplinari de composició en viu. Aquest llenguatge és aprés i interpretat pels músics, ballarins i artistes visuals; està compost per més de 1200 signes que s’utilitzen per generar, organitzar i desenvolupar el material en les creacions en directe.

http://cfreet.tumblr.com

JAZZ TARDOR / XXIV Festival de Jazz de Lleida
AFRO BLUE


DIVENDRES 17 de novembre | 22.30 h | Preu: 12 € / Anticipada: 10 € | Comprar entrada online


Entrada anticipada al Cafè del Teatre, de dimecres a diumenge a partir de les 19h.


Afro Blue presenta en concert La traça infinita, l’últim disc d’aquest quintet de referència a l’escena del jazz a casa nostra. Ritmes de latin i funk, jazz passat pel filtre del pop i algunes emotives balades són la proposta sense complexos d’una formació que ja ha triomfat anteriorment als escenaris del Jazztardor.

Gabriel Amargant – saxo alt
Xavier Figuerola – saxo tenor
Xavier Algans – piano
Pepo Domenech – baix
Ricard Grau – bateria

QUADRANT

JAZZ TARDOR / XXIV Festival de Jazz de Lleida
CHARMIN MICHELLE


DISSABTE 18 de novembre | 22.30 h | Preu: 15 € / Anticipada: 12 € | Comprar entrada online


Entrada anticipada al Cafè del Teatre, de dimecres a diumenge a partir de les 19h.


Originària del sud dels Estats Units, Charmin Michelle va iniciar molt aviat la seva formació musical. La seva carrera artística, impulsada inicialment pel mític organista Jack McDuff, l’ha dut a tocar amb mestres com Mulgrew Miller o Kirk Lightsey. Avui, Charmin és una vocalista consolidada, una artista que compta amb el respecte del públic internacional. El seu estil beu de grans dames del jazz clàssic, com Helen Humes, Peggy Lee o la imprescindible Billie Holiday.

Charmin Michelle – veu
Toni Solà – saxo tenor
Gerard Nieto – piano
Pere Loewe – contrabaix
Xavi Hinojosa – bateria

QUADRANT

JAZZ TARDOR / XXIV Festival de Jazz de Lleida
FIVE IN ORBIT


DIUMENGE 19 de novembre | 20.00 h | Preu: 15 € / Anticipada: 12 € | Comprar entrada online


Entrada anticipada al Cafè del Teatre, de dimecres a diumenge a partir de les 19h.


Sempre a la recerca de nous timbres per enriquir les seves composicions, els Five in Orbit no dubten a utilitzar els cargols de mar, el piano semipreparat, les flautes tradicionals, els gongs i… els reclams d’ocells! Aquesta formació francocatalana presenta en concert Tribulus Terrestris, la seva darrera entrega discogràfica, que ha comptat amb la col•laboració de l’artista Marcel•lí Antúnez Roca. Five in Orbit és un grup original amb una proposta singular, sempre sorprenent i captivadora.

Ramon Fossati – trombó i cargols de mar
Olivier Brandily – saxo alt, flauta i cargols de mar
Laurent Bronner – piano i piano semipreparat
Gary Brunton – contrabaix
Luc Isenmann – bateria

QUADRANT

Festival internacional de poesia de Lleida / THAT’S AMORE!


DIMECRES 22 de novembre | 21.00 h | Gratuït


Amb la participació d’Amat Baró, Xavier Macià, Àngels Marzo, Laia Noguera, i Carles Sanuy.

22.30 h / VOLVER ANTES QUE IR / Flavia Company.
Recital per a veu i piano a càrrec de Flavia Company.

JAZZ TARDOR / XXIV Festival de Jazz de Lleida
RICK MARGITZA QUARTET


DIJOUS 23 de novembre | 22 h | Preu: 15 € / Anticipada: 12 € | Comprar entrada online


Entrada anticipada al Cafè del Teatre, de dimecres a diumenge a partir de les 19h.


El saxofonista nord-americà Rick Margitza va començar a destacar quan encara era molt jove i el genial Miles Davis el va cridar per gravar discos i fer concerts al seu costat. Avui Margitza és un dels músics de jazz més respectats del panorama internacional. Arriba a Lleida com a líder del seu propi projecte, després d’enlluernar durant dècades públics de tot el món tocant amb músics com McCoy Tyner, Chick Corea o els Steps Ahead.

Rick Margitza – saxo tenor
Pierre de Bethmann – piano
Sylvain Romano – contrabaix
Andrea Michelutti – bateria

QUADRANT


Cicle EntreArpes / MODERN TROUBADOURS


DIVENDRES 24 de novembre 2017 | 20.00 h | Preu: 10 € / Anticipada: 8 €


Una combinació d’ingredients molt interessant amb la que es clourà el cicle EntreArpes 2017, cicle d'accions artístico-musicals al territori lleidatà que tenen com a element comú l'arpa.

Aldo Aranda - percussió
Sarah Nichols - arpa celta i veu

JAZZ TARDOR / XXIV Festival de Jazz de Lleida
BENNY GOLSON QUARTET + FERNANDO MARCO & DAVE MITCHELL DUET


DISSABTE 25 de novembre | 21.30 h | Preu: 20 € / Anticipada: 18 € | Comprar entrada online


Entrada anticipada al Cafè del Teatre, de dimecres a diumenge a partir de les 19h.


Afirmar que Benny Golson és un dels músics més importants del jazz no és cap temeritat. Amb 88 anys, aquest saxofonista magistral i compositor imprescindible pot presumir d’haver escrit algunes de les pàgines més significatives de la història d’aquest gènere musical. De jove va tocar amb pràcticament tots els noms rellevants, des de Dizzy Gillespie i Art Blakey (va escriure alguns dels millors arranjaments per als Messengers) fins a Wyton Kelly, Kenny Dorham, Max Roach o Clifford Brown. A més d’escriure música per a altres músics, també ho ha fet per a la ràdio, el cinema i la televisió, i ha protagonitzat una extensa discografia que mostra la seva condició de “gran” indiscutible del jazz. La seva importància en el jazz modern és enorme. Com a instrumentista, el seu estil parteix del so de mestres històrics com Coleman Hawkins o Don Byas, amb una tècnica impecable i un gust exquisit. Benny Golson és un dels gegants del jazz, encara actiu i en plena forma. Escoltar-lo en un espai de proximitat com el Cafè del Teatre serà tot un privilegi.

Benny Golson – saxo tenor
Joan Monne – piano
Ignasi González – contrabaix
Jo Krause – bateria

Obriran el concert Fernando Marco i Dave Mitchell, dos músics de llarga experiència en la guitarra de jazz. La seva col•laboració es va iniciar quan van ser presentats per Louis Stewart, mestre irlandès de les sis cordes, i ha donat fruits molt interessants, tant en concerts en directe com en produccions discogràfiques. Dos músics d’altura fent de les cordes de la guitarra les protagonistes del millor jazz.

Fernando Marco – guitarra
Dave Mitchell – guitarra

QUADRANT

JAZZ TARDOR / XXIV Festival de Jazz de Lleida
GIULIA VALLE TRIO


DIUMENGE 26 de novembre | 20.00 h | Preu: 12 € / Anticipada: 10 € | Comprar entrada online


Entrada anticipada al Cafè del Teatre, de dimecres a diumenge a partir de les 19h.


La contrabaixista italiana Giulia Valle ha desenvolupat des de la seva base a Barcelona una sòlida carrera internacional que l’ha situada en els escenaris més rellevants del món. La crítica especialitzada ha elogiat la seva obra i la seva tasca com a compositora, arranjadora i intèrpret. El seu trio, juntament amb el pianista Marco Mezquida i el bateria David Xirgu, és una de les propostes actuals més interessants sorgides de l’escena catalana per projectar-se arreu del món. Una cloenda immillorable per al Jazztador d’enguany.

Giulia Valle – contrabaix
Marco Mezquida – piano
David Xirgu – bateria

QUADRANT

VESPRES EN VERS / JAUME PONT / Tatuatges


DIMECRES 29 de novembre de 2017 | 19.00 h | Gratuït


Recital, Tatuatges, a càrrec de Jaume Pont.

AJUNTAMENT DE LLEIDA


CAFÈCURT | Projecció de Curtmetratges


DIMECRES 29 de novembre | 21.30 h | Gratuït


Una nova sessió de curtmetratges al Cafè del Teatre, com el darrer dimecres de cada mes, a les 21.30h.

Arxiu


2017 01 02 03 04 05 06     09 10 11  
2016 01 02 03 04 05 06 07   09 10 11 12
2015 01 02 03 04 05 06 07   09 10 11 12
2014 01 02 03 04 05 06 07   09 10 11 12
2013 01 02 03 04 05 06     09 10 11 12
2012 01 02 03 04 05 06 07   09 10 11 12
2011 01 02 03 04 05 06 07   09 10 11 12
2010 01 02 03 04 05 06 07   09 10 11 12
2009 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
2008 01 02 03 04 05 06 07   09 10 11 12
2007 01 02 03 04 05 06     09 10 11 12
2006 01 02 03 04 05 06     09 10 11 12
2005 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
2004 01 02 03 04 05 06     09 10 11 12
2003     03 04 05     08 09 10 11 12

Ubicació / Horari


Obert de dimecres a diumenge de 19.00h a 02.00h. 

Divendres i dissabtes obert fins a les 03.00h.


Cafè del Teatre Escorxador de Lleida

C/ Roca Labrador 2bis

25003 Lleida

Google Map més gran del Cafè del Teatre.

Google Street View del Cafè del Teatre.

Vista panoràmica de l'interior del Cafè del Teatre.