cafèdelteatre

MAIG17VICTORDIMINUTMON / Víctor Polo


EXPOSICIÓ | Del 19 d'abril al 14 de maig


#victordiminutmon és el nom de món que Víctor Polo ens presenta a través d'aquesta exposició.

Víctor Polo, comediant, titellaire, actor i observador amb mirada juganera del món que ens envolta. Jugar amb aquestes petites figures i crear realitats paral•leles és l'objectiu de #victordiminutmon.

2a FIRA DE TITELLES DE LLEIDA

PRESENTACIÓ LITERÀRIA / DESPRÉS / Jordi Font


DIJOUS 4 de maig de 2017 | 19.00 h | Gratuït


Amb les intervencions de Marta Alòs, escriptora; Àngels Marzo, directora de la col•lecció de poesia "La Suda" de Pagès editors; Lluís Pagès, director de Pagès editors; i Jordi Font, autor.

Aquest no és un recull de poemes esparsos, posteriorment engalzats, sinó un únic poema que ha anat creixent interiorment. Vaig començar a escriure’l fa temps, per als meus fills, un dia en què l'atzar emposava en risc i el magí se m'enduia pel pedregar transcendent: hi haurà un després des d'on poder acompanyar-los? Posteriorment, els el vaig anar completant, amb la vana intenció d'instruir-los i d'aconsellar-los sobre algunes de les coses que he après o que he cregut aprendre, amb la seguretat que no els serviria de gaire, però amb el desig que els fes companyia i que, potser, en algun moment, vés a saber, els pogués ser d'alguna ajuda. Acabarien per fer-s'hi lloc unes quantes cavil·lacions sobre tot plegat: l'univers i nosaltres, la condició humana, el bé i el mal, l'origen i el destí....

PAGÈS EDITORS

Comprar: Pagès Editors: Després / Jordi Font

POETRY SLAM


DIJOUS 4 de maig de 2017 | 20.30 h | Gratuït


Recitals de poesia oral contemporània. Poetry Slam és una plataforma de creació artística que posa al centre la paraula i escena. El públic decideix quines són les millors combinacions de substantius, verbs i emocions.

www.facebook.com/poetryslamlleida
Carregant el reproductor...

28a Fira de Titelles de Lleida
LA DERNIÈRE DANSE DE BRIGITTE / Zero en Conducta


DIVENDRES 5 de maig | 23.30 h | Preu: 6 €


Brigitte té tants anys que els seus records estan en blanc i negre. Tants, tants que si li preguntes l'edat et dirà: Molts i uns quants més. Però Brigitte sap que ha arribat l'hora, el moment exacte en el qual el seu últim segon es farà etern i ja no té sentit acumular més temps. Abans de marxar farà el seu equipatge omplint la seva capseta d'aquells records que la mantinguin viva per última vegada. Benvinguts a l'últim ball de Brigitte.

28a Fira de Titelles de Lleida
Carregant el reproductor...

28a Fira de Titelles de Lleida
MEN IN COATS


DISSABTE 6 de maig | 23.30 h | Preu: 7 €


Men in Coats és una comèdia visual tant divertida com intel·ligent! Els màsters de la comèdia visual van explotar dins el món de la comèdia britànica guanyant el premi Hackney Empire's New Act of the Year. Una barreja de pallasso de circ amb il·lusionisme visual que s'ha guanyat el públic per tot el món.

28a Fira de Titelles de Lleida
Carregant el reproductor...

28a Fira de Titelles de Lleida
CLOENDA I NIT DE PREMIS DRAC D’OR


DIUMENGE 7 de maig | 22.30 h | Gratuït


Cloenda oficial de la 28a Fira de Titelles presentada per la companyia Campi qui pugui. S’entregaran els Premis Drac d’Or i a més, se celebrarà l’acte de reconeixement a la companyia Jordi Bertran pels seus quaranta anys de trajectòria professional.

28a Fira de Titelles de Lleida

PRESENTACIÓ LITERÀRIA / FILTRACIONS / Àlex Susanna


DIMECRES 17 de maig | 19.30 h | Gratuït


L'acte anirà a càrrec d'Àngels Marzo que farà de presentadora de l'obra i de l'autor Àlex Susanna que oferirà un recital dels seus versos.

Després de cinc anys de silenci, Àlex Susanna torna a trobar els lectors amb un nou recull de poemes, Filtracions, on retrobarem l'ampli ventall de motius i pretextos -sovint agosarats de tan prosaics- que sol caracteritzar la seva obra: la poesia com a reflex, reflexió, crítica i, sobretot, celebració de la vida. I el poema com un accelerador de consciència, que deia Joseph Brodsky.

Des de notes de viatge -a Beijing, Moscou, Buenos Aires o Nàpols- fins a homenatges a Vinyoli o Philip Roth, Bach o Strauss, passant per poemes més íntims i descarnats, tot el llibre traspua aquell gust per esprémer la vida -i dotar-la de sentit- que empre ha caracteritzat aquest autor.

ED. PROA

Comprar: Filtracions / Àlex Susanna


TENIM NASSOS | PallaSoS Lleida


DIMECRES 17 de maig de 2017 | 21.30 h | Gratuït


Pallassos Lleida continua el seu lliurament mensual de provocació.

Carregant el reproductor...


CANIMAS / Un pam de net


DIJOUS 18 de maig de 2017 | 22.00 h | Preu: 10 € / Anticipada: 8 €


Entrada anticipada al Cafè del Teatre, de dimecres a diumenge a partir de les 19h.


Eduard Canimas, veu i guitarra. David Ibáñez, guitarres elèctriques, banjo, ukulele, lap steel. Xavier Grau, baix elèctric. Jaume Catà, bateria i percussions.

Un pam de net és el nou treball d'Eduard Canimas. Sens dubte un dels talents més valorats pel que fa a cançó d’autor presenta un nou disc i espectacle, caracteritzat per aquesta capacitat que té per fer-nos viure el que ens explica.

Els motllos són per trencar-los. Ja sabíem que Renaldo & Clara era un gran grup de pop, però dins el pop també es poden fer girs i en aquest cas ens sorprenen amb una veritable filigrana. Dues paraules: llum i color. La vida és una tómbola –bé, potser ens hem passat amb l’analogia...- i toca dir adéu a la malenconia per mirar cap a fora. I regalar-nos unes cançons que fins i tot podrien travessar la boira hivernal de Lleida.
Carregant el reproductor...


OGUN AFROBEAT / Koko Iroyin


DIVENDRES 19 de maig de 2017 | 22.30 h | Preu: 10 € / Anticipada: 8 €


Entrada anticipada al Cafè del Teatre, de dimecres a diumenge a partir de les 19h.


Després del seu debut amb "The Observer", Ogun Afrobeat, la banda liderada pel nigerià Akin Onasanya, torna a alçar les seves armes amb un nou disc. Amb "KOKO IROYIN" ("l'important del missatge" en ioruba), pretenen rebuscar en les arrels de la música nigeriana adaptant ritmes tradicionals com el Apala, el Juju o el High Life a la seva manera d'entendre la música. L'important del missatge està en reconèixer els cors ancestrals en el fraseig dels metalls, el talkindrum a la secció rítmica, els colors d'Àfrica en el cocotte de la guitarra.

Fica-ho tot en una cassola en la qual el mestissatge és el senyal d'identitat i posa-li el guarniment del Afrobeat més enèrgic. Aquí tens el missatge d'Ogun Afrobeat. En aquest nou treball Ogun Afrobeat comptarà amb les col·laboracions de Frank T (Espanya), Aqeel (Usa) Seydina Mboup (Senegal), Mohamed Bouzidi i Bilal Artilach (Marroc).

Ogun Afrobeat és la primera banda d'afrobeat a Espanya d'autèntica cultura ioruba. Liderada per Akin Dimeji Onas, de Lagos (Nigèria), un dels millors bateries africans residents a Espanya, i sustentada per unes potents seccions rítmica i de vents, el grup presenta un directe extraordinari que el converteix en una banda d'afrobeat de molt alt nivell.
Carregant el reproductor...


CESK FREIXAS / Proposta


DISSABTE 20 de maig de 2017 | 22.30 h | Preu: 12 € / Anticipada: 8 €


Entrada anticipada al Cafè del Teatre, de dimecres a diumenge a partir de les 19h.


PROPOSTA és el sisè disc de Cesk Freixas. Després de renovar-se i reivindicar un so més contundent amb l’anterior treball discogràfic (PROTESTA, 2014), el cantautor de Sant Pere de Riudebitlles torna als escenaris recollint l’experiència de 13 anys ininterromputs dedicats a l’ofici de fer cançons. De nou, l’aliança inseparable amb Víctor Nin, guitarrista que l’acompanya des de l’any 2006, que ha arranjat i produït els seus tres darrers discos, torna a posar de manifest la vigència i l’originalitat d’aquest treball conjunt.

Amb PROPOSTA (Dmusical 2017), Cesk Freixas connecta la reivindicació amb la vessant més constructiva i positiva de la seva tradició ideològica, identificant-se en la reflexió i en l’autocrítica, i evidenciant que el gir cap a sonoritats contundents, i a vegades també més mediterrànies, es justifica en aquesta intenció de seguir actualitzant el discurs i l’estètica de la cançó de protesta.
Carregant el reproductor...


JUAN ZARPPA / Tratado de Arquitectura Eterna


DIUMENGE 21 de maig de 2017 | 20.30 h | Preu: 5 €


"Tratado de Arquitectura Eterna" és el tercer disc de Juan Zarppa, alter ego del prolífic productor i guitarra Miguel Zanón (Miquel Vilella, Göttemberg, NN&M, El Sobrino del Diablo). Aquest nou capítol de la trajectòria individual del músic de Tarragona és una evolució del seu so cap a terrenys més experimentals, un pas cap endavant en les seves composicions sense perdre de vista el rock més clàssic interpretat amb el seu característic accent personal.

Les deu cançons que composen el disc juguen a sorprendre sense caure en l'exagerat, fugint de les solucions habituals d'una manera elegant. Els textos, amb tints més foscos que en anteriors treballs, ens passegen de manera críptica per enclavaments malaltissos, paisatges costumistes i situacions surrealistes sempre de la mà del sarcasme i l'humor negre.
Carregant el reproductor...


TRUDY LYNN


DIMARTS 23 de maig de 2017 | 22 h | Preu: 15 € / Anticipada: 13 €


Entrada anticipada al Cafè del Teatre, de dimecres a diumenge a partir de les 19h., Musical Lleida, Grans Records i pub Linia.


Denominada "Houston’s Frist Lady Of The Soul", Trudy Lynn és sens dubte la gran diva del soul blues que amb més justícia ha estat denominada hereva emocional d'Etta James i Koko Taylor. Per al famós periodista Alex Henderson presenciar una actuació seva és la millor prova d'això, el seu testimoni, els seus udols, els seus xiscles i rugits es fiquen a la pell i et fan creure.

Amb 9 discos a l'esquena sempre movent-se en el terreny de Soul, House Rockin blues i pur blues texà i als seus 69 anys Trudy Lynn està en el seu millor moment. Com el bon vi la primera dama del blues de Houston visitarà Europa per recordar-nos qui té el ceptre, qui és la cap... Trudy Lynn va començar la seva carrera a mitjans dels 60 cantant per la llegenda del blues texà Albert Collins i obrint en les gires de Ike i Tina Turner, però no és fins a 1989 quan edita el seu primer disc llarg en solitari amb el títol de Trudy Sings The Blues. Aquest primer cartutx és un tractat de com una veritable diva ha d'afrontar un cançoner, THE REAL THING. Després d'aquest, Trudy ha editat 8 discos més amb Ichiban, Connor Ray Music i Ruf Records, i col•laborat amb artistes de talla mundial com Lucky Peterson, Bernard Allison o el seu actual company d'armes el gran harmonicista Steve Krasse.

ACE OF SPADES

COL·LOQUI / Pessics de Ciència
Identifiquem els productes transgènics del nostre entorn


DIMECRES 24 de maig | 20.00 h | Gratuït


Intervindran Teresa Capell Capell, Dra. en Fisiologia Vegetal i professora titular de la UdL, i Carmina Nogareda, veterinària i professora de la UdL.

PLEC
Carregant el reproductor...


SAFARI CHILDREN'S CHOIR


DIMARTS 30 de maig de 2017 | 19.30 h | Preu: 5€


El Cor Safari neix en una escola/orfenat d'Entebbe, Uganda, de 207 nens; nens als quals els agrada cantar, ballar, jugar a futbol, riure! Nens que es diferencien d'altres nens només pel seu context històric i gràfic, diferents només per les circumstàncies.

Els pares de la llar són Richard i Mama Debora, que adoren la música i estan convençuts que la música sana l'ànima, i que les ferides emocionals de l'abandonament, dels abusos, de l'explotació o la violència, són menys si es deixa al cor cantar.

FUNDACIÓ NZURI DAIMA

Presentació literària
ELEGIA D'ATENES / Joan Rovira


DIMECRES 31 de maig | 19.30h | Gratuït


Llibre guanyador del darrer premi Agustí Bartra. L'acte anirà a càrrec d'Àngels Marzo que farà una presentació de l'obra, del seu autor, Joan Rovira, que llegirà els seus poemes i de Xavier Macià, director de la col•lecció La Suda de Pagès Editors.

PAGÈS ED.


CAFÈCURT | Projecció de Curtmetratges


DIMECRES 31 de maig de 2017 | 21.30 h | Gratuït


Una nova sessió de curtmetratges al Cafè del Teatre, com el darrer dimecres de cada mes, a les 21.30h. Podeu consultar la programació a la web de Cafè Curt.

Arxiu


2017 01 02 03 04 05              
2016 01 02 03 04 05 06 07   09 10 11 12
2015 01 02 03 04 05 06 07   09 10 11 12
2014 01 02 03 04 05 06 07   09 10 11 12
2013 01 02 03 04 05 06     09 10 11 12
2012 01 02 03 04 05 06 07   09 10 11 12
2011 01 02 03 04 05 06 07   09 10 11 12
2010 01 02 03 04 05 06 07   09 10 11 12
2009 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
2008 01 02 03 04 05 06 07   09 10 11 12
2007 01 02 03 04 05 06     09 10 11 12
2006 01 02 03 04 05 06     09 10 11 12
2005 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
2004 01 02 03 04 05 06     09 10 11 12
2003     03 04 05     08 09 10 11 12

Ubicació / Horari


Obert de dimecres a diumenge de 19.00h a 02.00h. 

Divendres i dissabtes obert fins a les 03.00h.


Cafè del Teatre Escorxador de Lleida

C/ Roca Labrador 2bis

25003 Lleida

Google Map més gran del Cafè del Teatre.

Google Street View del Cafè del Teatre.

Vista panoràmica de l'interior del Cafè del Teatre.