cafèdelteatre

Maig15


JORDI SANTANACH


EXPOSICIÓ | Del 15 d'abril al 10 de maig de 2015


Jordi Santanach va néixer el 1978 a Barcelona i és saxofonista de professió. Però, segons les seves pròpies paraules, es dedica a la creació d'objectes artístics: quadres, escultures, objectes poètics , a partir de l'assemblat de diferents materials o objectes trobats o comprats en diferents llocs.

Es podria dir, també, que Jordi es dedica a ressuscitar objectes i donar-los una nova vida ja que els objectes que trobem en la seva obra agafen un altre significat i funció a la que tenien en un origen: claus que deixen de clavar per sostenir pètals o florir, cels de quadres que poden ser blancs o vermells; o petits metalls que construeixen ciutats.

Si ens fixem bé en l'obra de Jordi és la creació d'una humanitat a partir dels objectes, deshumanitzats. Des del seu taller a Gràcia, el saló de casa, i un ritme lent però sense pausa, Jordi intenta recuperar la humanitat que segons Ortega havia perdut l'art.

26a FIRA DE TEATRE DE TITELLES DE LLEIDA

www.firatitelles.com | http://jordisantanachartwork.blogspot.com.es

TOF THÉÂTRE / DANS L’ATELIER


DIVENDRES 1 de maig de 2015 | 23.30h | Preu: 6€


Divuit minuts completament bojos en què veurem les vicissituds d’un titella en fabricació, que, d’una manera o altra, acabar-se a si mateixa... Divuit minuts durant els quals els personatge lluitarà amb els elements, la matèria, els objectes i, fins i tot, amb els seus manipuladors, a qui no dubtarà a tiranitzar.

26a FIRA DE TEATRE DE TITELLES DE LLEIDA

www.firatitelles.com

TEATRE NU / MRS. BROWNIE


DISSABTE 2 de maig de 2015 | 23.30h | Preu: 7€


Mrs. Brownie, una diva de la música negra americana, viurà els seus darrers dies entre el record i la nostàlgia que li encomanen les cançons que la van portar a l'èxit més esclatant. Veurem amb tendresa i humor la humanitat d'algú que, després de ser considerat un mite, ha d'afrontar el seu final com qualsevol altra persona.

26a FIRA DE TEATRE DE TITELLES DE LLEIDA

www.firatitelles.com

Cloenda i Nit de Premis de la 26a Fira de Titelles | INES PASIC


DISSABTE 2 de maig de 2015 | 23.30h | Preu: 7€


Els éssers allotjats dins els records d’Ines Pasic busquen una sortida, un moment de protagonisme i el desig d’afirmar la seva existència. Els personatges són fràgils i ridículs, tan humans com la carn i els ossos dels quals estan formats, i com la titellaire que els manipula.

26a FIRA DE TEATRE DE TITELLES DE LLEIDA

www.firatitelles.com

Presentació literària | CUANDO YO ERA ANTONIO MOLINA / GLORIA MARTÍN


DIMECRES 6 de maig de 2015 | 20.00h | Gratuït


Una novela llena de ternura sobre el mundo de los niños desde una perspectiva tan original como apasionante «He hallado en esta novela un pequeño tesoro de verdad y emoción». Ángela Molina Febrero de 1957. Antonieta Sensat, que acaba de cumplir ocho años, abandona Manresa rumbo a Barcelona de la mano de su tía Sagrario, una aspirante a actriz de variedades que se ha propuesto rescatarla de una abuela maltratadora. Pronto la niña entrará a formar parte de un grupo de personajes esperpénticos que la introducirán en el mundo de la farándula como imitadora de Antonio Molina. El verano transcurre feliz, de gira por los pueblos de la provincia. Sin embargo, la niña vive obsesionada con la sospecha de que su familia oculta terribles secretos.

Un fajo de veinte cartas sin fecha atado con una cinta azul le revelará a Antonieta la historia de los Sensat. Esto fue lo que dijo La Gilda y yo me creí a pies juntillas: -¡Si alguien consigue cantar el Soy minero talmente como el Antonio Molina ya está listo para triunfar. Y así fue como ante un gitano mariquita, una espía comunista, un violinista tísico, una vedette de poca monta, un gato y cinco tazas de chocolate con melindres comenzó mi carrera de niño prodigio. Aunque para cumplir el sueño de emular a Antonio Molina tendría que pagar un alto precio: sacrificar mi melena pelirroja y travestirme en un niño. Acababa de nacer Antoñito Molina.

JAM SESSION / JAVIER JUANCO


DISSABTE 2 de maig de 2015 | 23.30h | Preu: 7€


Xavier Monge, piano. Ignasi González, contrabaix. Joan Andreu, bateria. Javier Juanco, guitarra.

Com ja és habitual, la jam session del Cafè aplegarà alguns dels músics més interessants de la nostra escena més propera.

JAVIER JUANCO és professor de Guitarra Elèctrica i Teoria i Pràctica de la Improvisació a l’Escola Superior de Música del País Basc, Musikene des de l’any 2005. Va estudiar amb Reinhardt Valeruz, Arthur Bernstein, Sean Levitt i Ze Eduardo, i en seminaris amb Joe Pass i Nathen Page entre d’altres. Obté el Títol de Professor de guitarra clàssica al Conservatori de Badalona , estudiant amb Vicens Mayol.

Com a músic de jazz free lance o amb els seus propis grups ha acompanyat a músics de renom com Dusko Goikowitch, Jorge Rossy, Perico Sambeat i Horacio Fumero. Actualment, acaba de formar el seu propi trio amb Ricard Grau (bateria) i Pepo Domenech (contrabaix).

MÚSICS. TALLER DE MÚSICS

EL FILL DEL MESTRE / Cançons per a després d’un diluvi


DIVENDRES 8 de maig de 2015 | 22.30h | Gratuït


El Fill del mestre torna després de quatre anys de silenci discogràfic amb un disc enèrgic i lluminós que ens presenta amb una banda de luxe.

Jordi Gasion, guitarres i veu. Txabi Ábrego, guitarres, veus i mandolina. Dick Them, baix. Joserra Senperena, piano i hammond. Mikel Ábrego, bateria.

Cançons per a després d’un diluvi neix després d'una llarga tempesta. Torna el sol, el verd és més verd i la llum brilla amb una intensitat que pràcticament enlluerna, tot això mesclat amb l'estranya sensació que tot ha canviat al nostre voltant i que ja res serà com abans.

www.elfilldelmestre.bandcamp.com | CLIP: Cançons per a després del diluvi

Presentació videoclip + Concert acústic: MÖNDO LOCO


DIUMENGE 10 de maig de 2015 | 19.30h | Gratuït


Els lleidatans Möndo Loco ens presenten el seu nou videoclip La Primavera. Després de la projecció també hi haurà un concert en format acústic on la banda tocarà alguns dels temes dels seus treballs recents.

http://mondoloco.net | CLIP: La primavera |

Cicle de poesia jove | NOU MESOS, NOU(S) POETES


DIMECRES 13 de maig de 2015 | 20.00h | Gratuït


Amb l'objectiu d'oferir un espai a la poesia feta pels joves de la nostra ciutat, els Rapsodes del Sícoris, al llarg del curs 2014-2015 organitzen el cicle Nou mesos: nou(s) poetes, amb una sessió mensual, amb la participació i implicació de diversos centres educatius de Lleida i els alumnes amb inquietuds literàries.

RAPSODES DEL SÍCORIS

MERITXELL GENÉ / Branques


DIJOUS 14 de maig de 2015 | 22.00h | Gratuït


El disc Branques proposa un fresc de 12 poetes d'arreu dels Països Catalans del segle XX, units per una especial sinceritat i intensitat de viure, cants a la terra i l'amor.

Després del plaer de musicar la poesia de Màrius Torres pel disc Així t’escau la melangia (2013), i de dos anys portant-la per tota la geografia dels Països Catalans, aquest nou treball discogràfic que ara presentem, inspirat pel mateix alè, vol aprofundir en treballar la paraula dels nostres poetes.

www.meritxellgene.cat | CLIP: Mozart

CONCÈNTRIC, UNA DISCOGRÀFICA EN TEMPS DIFÍCILS


EXPOSICIÓ | Del 14 de maig al 14 de juny


Inauguració dijous 14 de maig a les 20h amb tastet musical a càrrec de Maquiniste!

L’any 1964, una època en què el règim militar de Franco era omnipresent i frenava qualsevol expressió cultural en català, Ermengol Passola creava Concèntric, una discogràfica nascuda dins la societat HAC, S.A. per donar impuls a la llengua i la cultura de casa nostra amb una visió moderna, tant des del punt de vista artístic com empresarial.

NATROS SOLS - 5è APLEC MODERNISTA DE PONENT

HOPES & CO


DIVENDRES 15 de maig de 2015 | 22.30h | Preu: 8€


Hopes & Co és el projecte musical de Jesús Molina i Marco A. Remacha amb músiques originals sobre temes quotidians, propers, expressats en llenguatge poètic o planer segons el cas. Música acolorida i vitalista. Folk actual i plantejaments indie, amb guitarres acústiques i elèctriques, contrabaix i baix, percussions, violoncel i un caràcter vocal en els arranjaments.

PIGMY


DISSABTE 16 de maig de 2015 | 22.30h | Preu: 10€ / Anticipada: 8€


Entrada anticipada al Cafè del Teatre, de dimarts a diumenge de 19 a 02h


Vicente Macià es PIGMY, i darrera d’aquest pseudònim s’hi amaga un artista en majúscules que ha editat fins ara dos àlbums que estan cridats a fer història en la música pop espanyola. Ens presenta el recent segon àlbum Hamsterdam, una obra magna de pop amb aires barrocs, folk anglès dels 60 i 70 amb regust al folk-pop espanyol de Solera o Vainica Doble i tints lleugerament psicodèlics que evoquen a grans com Kevin Ayers o Fairfield Parlour.

GUERSSEN RECORDS

https://soundcloud.com/pigmy | CLIP: Niño Polaroid

JAVIER KRAHE


DIUMENGE 17 de maig de 2015 | 20.30h | Preu: 15€ / Reduïda: 12€


Entrada reduïda: anticipada, socis Tr3sc, Carnet Jove i UdL. Descomptes no acumulables
Entrada anticipada al Cafè del Teatre, de dimarts a diumenge de 19 a 02h


Javier Krahe, veu. Javier Lopez de Guereña, guitarra acústica. Fernando Anguita, contabaix. Andreas Prittwitz, vents.

Sota una serietat quixotesca, s'amaga un sarcàstic i irònic noctàmbul: Javier Krahe. Considerat com un dels millors escriptors de cançons, és un artista capaç de portar els temes quotidians a l'angle de la farsa i el ridícul amb la seva sàtira única.

Des dels anys vuitanta, quan va publicar discos mítics com ara La mandrágora (1981) amb Joaquin Sabina i Alberto Pérez, Kavier Krahe no ha deixat d'actuar en sales, teatres i cafès, on les lletres de les seves cançons han estat reivindicades per diverses generacions, essent un autor de referència tant per a artistes com per als incondicionals de la cançó d'autor. Avui dia segueix gravant i continua compartint la seva mirada àcida, crítica i divertida. En aquest recital ens presentarà les cançons del seu darrer treball, Las diez de últimas.

www.proyectokrahe.org | CLIP: No todo va a ser follar

TENIM NASSOS | PallaSoS Lleida


DIMECRES 20 de maig de 2015 | 21.30h | Gratuït


Pallassos Lleida continua el seu lliurament mensual de provocació.

MIRADES AL SUD / Unint Cultures


DIJOUS 21 de maig de 2015 | 20.00h | Gratuït


Xerrada: “ El fenomen migratori cercant una vida millor i la fragmentació familiar” ( a càrrec dels col·lectius que formen el FOCCS). Passi curtmetratge: “ Sense papers” a càrrec dels joves de N’diatiguia I Germans de Touba.

REGIDORIA DE DRETS CIVILS, COOPERACIÓ I IGUALTAT

DOVER


DIVENDRES 22 de maig de 2015 | 22.30h | Preu: 18€ / Anticipada: 15€


Entrada anticipada al Cafè del Teatre, de dimarts a diumenge de 19 a 02h


Hi ha molt pocs grups a Espanya que hagin aconseguit la repercussió de Dover, a nivell mediàtic i de vendes, sortint des de l'underground. Ara ens presenten Complications, un disc amb la força i energia dels seus primers treballs.

https://soundcloud.com/pigmy | CLIP: Niño Polaroid

LÍDIA GUEVARA / Héroe del universo


DISSABTE 23 de maig de 2015 | 22.30h | Preu: 12€ / Reduïda: 10€


Entrada reduïda: anticipada, socis Tr3sc, Carnet Jove i UdL. Descomptes no acumulables
Entrada anticipada al Cafè del Teatre, de dimarts a diumenge de 19 a 02h


La cantautora pop Lidia Guevara oferirà un concert acústic i intimista. El seu darrer disc, 'Héroe del Universo', és un homenatge a la positivitat, un reflex de les fases del dol i la superació, un cant a l'amor i, sobretot, a la vida. És considerada per molts una autèntica 'parlautora' per combinar la intensa interpretació de les seves cançons amb reflexions improvisades en els seus concerts, algunes vegades carregades de sentiment i altres amb sentit de l'humor. Guevara s'entesta a tocar l'ànima dels que assisteixen a cadascun dels seus concerts.

Lidia Guevara sintonitza molt, en el terreny artístic i en el personal, amb cantautors com Dani Flaco, Rafa Pons, Marwan i Rozalén, artistes que, tot i el caràcter universal de la seva proposta, encara es mouen en un circuit minoritari.

CLIP: No voy a llorar

WISHBONE ASH


DIMARTS 26 de maig de 2015 | 22.00h | Preu: 27€ - Anticipada: 24€


Entrada anticipada al Cafè del Teatre, de dimarts a diumenge de 19 a 02h


Una de les bandes llegendàries de la dècada dels 70 i que més influència ha tingut en la història del rock arriba a Lleida en la gira de presentació de Blue Horizon, el seu 24è album d'estudi. Amb més de quatre dècades de trajectòria, els britànics Wishbone Ash han exercit influència sobre bandes com Thin Lizzy, Lynyrd Skynyrd, Iron Maiden i més recentment sobre Opeth.

ACE OF SPADES

http://wishboneash.com | CLIP: Blowin' Free

CAFÈCURT | Projecció de Curtmetratges


DIMECRES 27 de maig de 2015 | 21.30h | Gratuït


Una nova sessió de curtmetratges al Cafè del Teatre, com el darrer dimecres de cada mes, a les 21.30h. Podeu consultar la programació a la web de Cafè Curt

www.cafedelteatre.com/cafecurt

ARFO


DIJOUS 28 de maig de 2015 | 22.00h | Preu: 7€ - Reduïda: 5€


Entrada reduïda: anticipada, socis Tr3sc, Carnet Jove i UdL. Descomptes no acumulables
Entrada anticipada al Cafè del Teatre, de dimarts a diumenge de 19 a 02h


Gerard Farré, veu. Xavi Monge, piano. Javi Garrabella, baix. Pol Alonso, bateria.

Nou projecte dels lleidatans Arfo amb temes originals de jazz, soul, funk i d'altres gèneres afins a la música negra.

CLIP: Marieta

ARAGONIAN


DIUMENGE 31 de maig de 2015 | 20.30h | Preu: 6€


Gerardo López Pontaque, trompeta i fiscorn. Miguel Angel Royo "Wally", saxo i flauta. Pablo Posa, bateria i percussió. Jesús Martí, baix. Oscar Carreras, teclats.

Grup de música instrumental que fusiona el folklore aragonès amb el jazz i la música moderna. La idea parteix del trompetista Gerardo López, diplomat en música clàssica al Conservatori Municipal d'Osca i llicenciat en música moderna a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), que observant l'evolució d'altres músiques tradicionals intenta fer el mateix amb la seva, i de fet ho aconsegueix. El resultat d'aquesta fusió arriba amb l'ajuda de grans músics aragonesos i aspira a apropar la música tradicional als oients des d'un altre punt de vista, des d'un punt de vista del món del jazz i la música moderna.

AiENRUTA

CLIP: Las cuatro esquinas de Aguarón

Arxiu


2015 01 02 03 04 05              
2014 01 02 03 04 05 06 07   09 10 11 12
2013 01 02 03 04 05 06     09 10 11 12
2012 01 02 03 04 05 06 07   09 10 11 12
2011 01 02 03 04 05 06 07   09 10 11 12
2010 01 02 03 04 05 06 07   09 10 11 12
2009 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
2008 01 02 03 04 05 06 07   09 10 11 12
2007 01 02 03 04 05 06     09 10 11 12
2006 01 02 03 04 05 06     09 10 11 12
2005 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
2004 01 02 03 04 05 06     09 10 11 12
2003     03 04 05     08 09 10 11 12

Ubicació / Horari


Obert de dimecres a diumenge de 19.00h a 02.00h. 

Divendres i dissabtes obert fins a les 03.00h.


Cafè del Teatre Escorxador de Lleida

C/ Roca Labrador 2bis

25003 Lleida

Google Map més gran del Cafè del Teatre.

Google Street View del Cafè del Teatre.

Vista panoràmica de l'interior del Cafè del Teatre.