cafèdelteatre

Desembre13TRAMA #1: Utopia / PUNT


EXPOSICIÓ | Del 13 de novembre al 8 de desembre


Diferents visions conceptuals sobre una mateixa temàtica. INAUGURACIÓ: Dia 13 de novembre a les 11.00 hores.

Els projectes que aquí veureu són el resultat d'un procés creatiu que comença amb la tria a l'atzar d'una paraula: 'Utopia'. Cada participant a la TRAMA l'ha tingut com a única premissa per dur a terme la seva proposta expositiva. Us oferim doncs, diferents visions conceptuals sobre una mateixa temàtica fruit de l'exploració de les possibilitats expressives de la nostra professió, el disseny gràfic i que evidencien la seva capacitat comunicativa més enllà de l'àmbit comercial.

Organitza: PUNT. COL·LECTIU DE PROFESSIONALS DEL DISSENY GRÀFIC DE LLEIDA.

www.puntcollectiu.org


GALA SOLIDÀRIA PER FILIPINES


DIMENGE 1 de desembre | 19.00h | Entrada solidària: 5€ / Infantil i estudiants: 3€


Lleida se solidaritza amb Filipines i diumenge 1 de desembre al Cafè del Teatre de Lleida, es durà a terme una Gala Solidària a benefici de les persones damnificades de Filipines.

Hi haurà actuacions de Mags del Món, Pallassos Sense Fronteres i un concert Solidari a càrrec dels grups: Aluspear, Möndo Loco, Imperial Stöut i Azo Weezy.... i moltes altres sorpreses més!!

El preu de l'entrada són 5 euros (3 euros per infantil i estudiants), que aniran destinats a finançar projectes d'emergències a Filipines.


Presentació Literària: JOSEP MARIA SALA-VALLDAURA / PENSANT EL RIURE


DIMARTS 3 de desembre | 20.00h | Gratuït


Presentació del llibre "Pensant el riure", editat per Obrador Edéndum editorial amb co-edició amb la Universitat Rovira i Virgili, amb la participació d'Elena de la Cruz Vergari, Pere Ayguadé i l'autor, Josep Maria Sala-Valldaura.

No hi ha cap cultura que desconegui el riure, no hi ha cap tribu ni cap poble que no l'utilitzi per aplegar-se o per marginar, per aprovar les conductes que tothom aprova o per condemnar les que la comunitat rebutja. Per molt que ningú no en pugui garantir l'eficàcia comunicativa, tant el cinema, el teatre o les novel·les com els acudits i les bromes subministren moments i motius per al riure i el somriure.

Partint d'estudis solvents que fan autoritat, l'assaig Pensant el riure reflexiona sobre la hilaritat recorrent a textos literaris i a acudits populars, sense negligir allò que ens suggereixen les imatges.


EL NIÑO DE LA HIPOTECA / COPYPASTE


DIVENDRES 6 de desembre | 22.30h | Preu: 10€ / Anticipada: 8€


Entrada anticipada al Cafè del Teatre, de dimarts a diumenge de 19 a 02h


Amb dos treballs a les esquenes, Que te Vaya bien (2009), Mi novia de 2ºB (2011) i un tercer de grans èxits reversionats, Gratis Hits (2012), “El Niño” oferirà una gira amb el seu format original, amb guitarra i veu, on destacaran noves peces que formaran part del seu 4t treball, i algunes canciones inèdites que apareixeran a la seua recent campanya de YouTube d'acústics aleatoris.

Guiu Cortés, més conegut pel seu àlies, El Niño de la Hipoteca, ha estat una revolució en el panorama musical. 100 concerts per tot l'Estat cada temporada, confirmen que la seva aposta per una cançó d'autor, viva i festiva, àcida i tendre, costumista i còmica, és tot un encert.

Comprar entrada anticipada | www.ndlhrecords.com.es | Clip: Copypaste


ANTONI P. VIDAL / ÉNTOMON


EXPOSICIÓ | De l'11 de desembre al 26 de gener


Petits i fràgils. Un sol és insignificant, però com a espècie són poderosos i diuen que imbatibles.

Vespa, puça, grill... en la mesura del seu abast.


SALVADOR ESPRIU / RETORN AL JARDÍ DELS CINC ARBRES


DIJOUS 12 de desembre de 2013 | 19.00h | Gratuït


Dins dels actes commemoratius de l'Any Espriu programats des de la Regidoria de cultura, acollim aquest espectacle que persegueix l'objectiu de retre homenatge al geni de la llengua que fou Espriu, una de les grans figures de la literatura catalana del segle XX. A través de la paraula, El retorn al jardí dels cinc arbres recupera espais, temes i personatges de l'imaginari mític de Sinera.

No hi ha cap cultura que desconegui el riure, no hi ha cap tribu ni cap poble que no l'utilitzi per aplegar-se o per marginar, per aprovar les conductes que tothom aprova o per condemnar les que la comunitat rebutja. Per molt que ningú no en pugui garantir l'eficàcia comunicativa, tant el cinema, el teatre o les novel·les com els acudits i les bromes subministren moments i motius per al riure i el somriure.

Amb els actors: Aitana Giralt i Eduard Muntada
Dramatúrgia: Eduard Muntada
Direcció tècnica: V Tècnics
Producció executiva : Xavier Arnalot i Aula Municipal de Teatre


JAM SESSION / JORDI MESTRE


DIJOUS 12 de desembre de 2013 | 22.00h | Gratuït


JORDI MESTRES, guitarra. XAVIER MONGE, piano. IGNASI GONZÁLEZ, contrabaix. JOAN ANDREU, bateria.

JORDI MESTRE. Músic format al Taller de Músics de Barcelona, on actualment esta fent els últims cursos del Grau Superior d'instrumentista especialitzat en jazz i música moderna. Tot hi ser un músic jove manté una solida trajectòria. Ha actuat per tot el país amb bandes com: Swingapur, Barcelona Ghana Revolution, Pixie Dixie, Food 4 Soul, SonSonite, The 5 Outsiders of Dixieland, Ignasi Gonzalez trio, The Golden Big Band (dirigida per John Dubuclet), The Crossfathers... El seu interès es centra en l'aprofundiment de la guitarra dins dels àmbits de tota la música negra d'arrel Africana. També toca el banjo i el tres cubà en diferents projectes Actualment imparteix classes de guitarra, combo i harmonia moderna.

ORGANITZA: MÚSICS. TALLER DE MÚSICS


NIT DE SANTA LLÚCIA / CISKO BAND


DIVENDRES 13 de desembre de 2013 | 20.00h | Gratuït


Música en directe: Cisko Band | Audiovisuals: www.elmur.net.

Cisko Band és un grup inspirat pel folk africà. Els integrants de la banda toquen instruments tradicionals com el llaüt, el djembe, l'arpa mandinga de vint-i-dies cordes i el baix tradicional. Ofereixen música agradable que transportarà a l'espectador al cor d'Àfrica, i podrà gaudir d'un pedaç de les melodies del continent.

La Fundació Ferreruela Sanfeliu (FFS) ens convida a celebrar els seus 8 anys de compromís en la defensa del dret a la salut gaudint de la Cisko Band. Aquesta banda de folk africà, creada l'any 2010 i liderada per Laye Cisko, un reconegut intèrpret de kora resident a Barcelona, ens oferirà per la Nit de Santa Llúcia un concert de música tradicional Mandengue. El seu repertori, compost per temes propis, es nodreix de la tradició musical del Senegal i Mali aportant un toc de modernitat al combinar instruments tradicionals com la Kora o el Ngoni amb altres com el baix elèctric i la bateria. Una mestissa formació formada per músics de diferents procedències com Senegal, Mali i Espanya, que en els seus directes combina música i dansa per a presentar un espectacle davant del qual és difícil no deixar-se transportar al cor del continent africà. Una nit de festa amb ritmes i melodies procedents de tradicions ancestrals.

www.fundacioferreruela.com | www.elmur.net | Clip: Cisko Band: Papa


JAVIER KRAHE / LAS DIEZ DE ULTIMAS


DISSABTE 14 de desembre de 2013 | 22.30h | Preu: 15€


Entrada anticipada al Cafè del Teatre, de dimarts a diumenge de 19 a 02h


Javier Krahe, veu. Javier Lopez de Guereña, guitarra acústica. Fernando Anguita, contabaix. Andreas Prittwitz, vents. Palito, veu convidada

Sota una serietat quixotesca, s'amaga un sarcàstic i irònic noctàmbul: Javier Krahe. Considerat com un dels millors escriptors de cançons, és un artista capaç de portar els temes quotidians a l'angle de la farsa i el ridícul amb la seva sàtira única.

Javier Krahe, incansable promotor de nous talents, ha decidit donar a conèixer a la seva nova profeta, la cantautora de Pontevedra establerta a Santiago, Palito. Cantarà les seves cançons en el mateix escenari, a mig concert, acompanyada a la guitarra pel seu fidel "Zahori" Javier Lopez de Guereña, també guitarrista inseparable de Javier Krahe.

Des dels anys vuitanta, quan va publicar discos mítics com ara La mandrágora (1981) amb Joaquin Sabina i Alberto Pérez, Kavier Krahe no ha deixat d'actuar en sales, teatres i cafès, on les lletres de les seves cançons han estat reinvindicades per diverses generacions, essent un autor de referència tant per a artistes com per als incondicionals de la cançó d'autor. Avui dia segueix gravant i continua compartint la seva mirada àcida, crítica i divertida. En aquest recital ens presentarà les cançons del seu darrer treball, Las diez de últimas.

Comprar entrada anticipada on-line | Clip: Y todo es vanidad


PETITA FESTA / CARLES BELDA EN BONA COMPANYIA


DIUMENGE 15 de desembre de 2013 | 20.30h | Preu: 6€ - Reduïda: 5€*


Entrada reduïda: anticipada, socis Tr3sc, Carnet Jove i UdL. Descomptes no acumulables
Entrada anticipada al Cafè del Teatre, de dimarts a diumenge de 19 a 02h


En temps en què les circumstàncies obliguen al caliu de la distància curta, el títol d’una de les primeres i més emblemàtiques cançons gravades per Toti Soler serveix al cantant i acordionista Carles Belda per definir l’esperit d’una nova banda: Petita Festa.

Ho defineix així: “No cal gaire res per ser feliç, i la festa, grossa o petita, es fa cos a cos: vallesans profunds remenem el repertori dels diatònics del país bellugant els malucs per encomanarvos-ho”. Un recital proper en clau ‘tavernícola’ –és a dir, de taverna–, sense sonorització, a pèl i en format festiu.

ORGANITZA: CIRCUIT DE FOLC A LLEIDA


TENIM NASSOS | PallaSoS Lleida


DIMECRES 18 de desembre de 2013 | 21.30h | Gratuït


Pallassos Lleida continua el seu lliurament mensual de provocació.RAYNALD COLOM QUARTET


DIVENDRES 20 de desembre de 2013 | 22.30h | Preu: 10€


Entrada anticipada al Cafè del Teatre, de dimarts a diumenge de 19 a 02h


RAYNALD COLOM, trompeta. ROGER MAS, piano. TOM WARBURTON, baix. MARC AYZA, bateria.

Considerat un dels millors trompetistes de jazz, Raynald Colom ha aconseguit una relació estreta com pocs artistes entre la seva música i el seu instrument. És així com ha elaborat, pas a pas, una carrera pròpia, independent, amb una fusió d'estils única i personal que l'ha dut a la primera línia dels solistes europeus.

La seva manera d'entendre el gènere és molt àmplia, trencant les limitacions clàssiques que segons el mateix Raynald Colom neguen el sentiment de llibertat que du el jazz per essència. Ha col·laborat amb músics com David Sánchez, Duquende, Manu Chao, Horacio Fumero, Perico Sambeat, Michael Janisch, Greg Osby i Mulgrew Miller, entre d'altres.

www.facebook.com/raynald.colom | Clip: Live in Marciac (2013)


BAND OF FRIENDS


DISSABTE 21 de desembre de 2013 | 22.30h | Preu: 20€ / Anticipada: 18€


Entrada anticipada al Cafè del Teatre, de dimarts a diumenge de 19 a 02h


Gerry McAvoy, baix. Ted McKenna, bateria. Marcel Scherpenzeel, guitarra

Amb Gerry McAvoy al capdavant, Band of Friends preten ser un homenatge a la música del mític guitarrista irlandès Rory Gallagher a càrrec de músics que el van acompanyar al llarg de la seva carrera musical.

Hi ha moltes bandes tribut tocant i mantenit viva la música de Rory Gallagher. The Band of Friends no és un tribut a Rory, és més una celebració a la seva vida i la seva música, amb una banda que es compon de músics que van estar amb ell al llarg de la seva carrera musical, liderats pel baix de Gerry McAvoy, la bateria de Ted McKenna i la guitarra de Marcel Scherpenzeel.

ORGANITZA: ACE OF SPADES

www.bandoffriends.eu | Clip: Moonchild


EL FILL DEL MESTRE


DIJOUS 26 de desembre de 2013 | 20.30h | Preu: 10€ / Anticipada: 8€


Entrada reduïda: anticipada, socis Tr3sc, Carnet Jove i UdL. Descomptes no acumulables
Entrada anticipada al Cafè del Teatre, de dimarts a diumenge de 19 a 02h


Jordi Gasion torna a pujar als escenaris sota el nom d'El Fill del Mestre, gairebé quatre anys després del seu comiat, acompanyat de la seua banda habitual, amb Txabi Ábrego (guitarres, mandolina i veus), Dick Them (baix), Mikel Ábrego (bateria) i Joserra Senperena (piano i hammond).

El concert es basarà en les cançons publicades en els seus anteriors treballs discogràfics — 78 (Satchmo, 06), Aquella estranya mania de creure en la vida (Quadrant, 07) i Ha calat foc a la casa (Khlämor, 10)—, juntament amb l'estrena d'algunes cançons que formaran part del seu nou disc (Cançons per a després d'un diluvi) que es publicarà durant la primavera de l'any 2014. Una bona oportunitat per tornar a gaudir l'obra d'aquest artista en tota la seua esplendor.

http://elfilldelmestre.bandcamp.com | Clip: 110 colors


PAU RIBA I DE MORTIMERS
JISÀS DE NETZERIT O CAPÍTOL ZERO DE LA GUERRA DE LES GALÀXIES (EPISODI 013)


DIVENDRES 27 de desembre de 2013 | 22.30h | Preu: 12€ / Anticipada: 10€


Entrada anticipada al Cafè del Teatre, de dimarts a diumenge de 19 a 02h


Pau Riba puja a l'escenari amb el grup de rocker-clowns De Mortimers. L'espectacle intercala narracions amb nadales i planteja una història paral·lela entre la vida de Jisàs i l'essència de La Guerra de les Galàxies, sense deixar de banda la sàtira tabernària, el safareig polític, el sarcasme i la beneïda maledicència, que són les formes de desfogament popular més antigues que hi ha.

Clip: El dimoni escuat


ALBERT PALOMAR / COR DE BOU


DISSABTE 28 de desembre de 2013 | 22.30h | Preu: 7€ / Anticipada: 5€


Entrada anticipada al Cafè del Teatre, de dimarts a diumenge de 19 a 02h


ALBERT PALOMAR, veu i guitarra | LARS SERRA, piano i veu.

Segon disc en solitari del prolífic músic de Manresa, l'excantant de Plouen Catximbes, Albert Palomar, que segueix l'estel del seu treball anterior emparat per un pop acústic que conté tota la puresa del folk i la franquesa de la cançó. Un treball ple de ritmes pausats, tranquils i profunds que van calant a poc a poc en l'oient a traves dels deu temes de l'obra.

Després de "No estem sols" ( Senitart - 2012 ) Albert Palomar torna amb "Cor de Bou" ( Senitart - 2013 ). No ha passat ni un any i el músic de Manresa s'ha tancat de nou als Aviram Estudi per treure'n un grapat de noves cançons que segueixen l'estel·la d'aquell primer disc, que l'ha portat a tocar en una cinquantena de places i espais com el Festival del Mil·leni, el Festival Mirall Sonor, el Fem Ateneu... Amb la seva veu i la guitarra acústica l'Albert, com a bon filàntrop, li canta a la vida i a l'amor. Mitjançant el seu univers particular ens endinsa en un grapat de noves històries.

www.albertpalomar.com | Clip: Anell


BIG BAND DE LLEIDA / GENTLEMEN & BIG BAND


DILLUNS 30 de desembre de 2013 | 22.00h | Preu: 12€ / Anticipada: 10€


Entrada anticipada al Cafè del Teatre, de dimarts a diumenge de 19 a 02h


Tot recordant el gran èxit del darrer concert de Nadal de la Big Band de Lleida, "Ladies & Big Band", us oferim en aquesta ocasió la versió masculina, amb una gran representació dels millors cantants de la nostra ciutat. Diverses generacions unides en un mateix projecte, amb un repertori variat, però amb marcat accent swing.

Veus convidades: Jaume Oró, Vicenç Solsona, Benjamí Felip, Hugo Alarcón, Jesús Alonso, Jonathan Aranda, Gerard Farré, Ramon Ramos, Ivan Sedenyo
Trompetes: Wifredo Terrades, Jaume Torné, Xavier Solans, Jordi Lluch
Trombons: Òscar Canosa, Òscar Barqué, Maties López, Josep Bertran, Alfons Sarabia
Saxos: Víctor Alba, Joan Clavé, Eduard Guardiola, Jordi Viñes, Josep Maria Serrat
Piano: Pancho Marrodan
Guitarra: Enric Navarra
Bateria: Joan Andreu
Contrabaix i direcció musical: Jaume Olivé


CAP D'ANY / PIXIE DIXIE


DIMARTS 31 de desembre de 2013 | 00.30h | Preu: 15€


Entrada anticipada al Cafè del Teatre, de dimarts a diumenge de 19 a 02h


Carles Juste “Beethoven”, saxo alt, flauta i violí. Wifred Terrades, trompeta. Jordi Mestre, guitarra. Miquel Torà, contrabaix. Joan Andreu, bateria.

Com ja és tradició, us proposem una entrada d’any amb ritmes dixieland, new orleans i rhythm & blues de la mà d’una de les formacions històriques de Lleida, els Pixie Dixie, que segur ompliran d’atmosfera festiva la nit de Cap d’Any.

Si els Pixie Dixie s'han caracteritzat per alguna cosa al llarg dels quasi vint anys de trajectòria fins ara, ha estat el seu gust per trencar qualsevol frontera estilística i sorprendre. La filiació de tots els seus membres, provinents de gèneres tant variats com el jazz, el country o el rock and roll, els permet un eclecticisme interpretatiu òptim per navegar tant per les velles sonoritats jazzístiques i el swing com per altres camins musicals igualment suggeridors com el blues o el rhythm & blues, conformant un envejable repertori intergeneracional al gust de tots els públics.

Arxiu


2013 01 02 03 04 05 06     09 10 11 12
2012 01 02 03 04 05 06 07   09 10 11 12
2011 01 02 03 04 05 06 07   09 10 11 12
2010 01 02 03 04 05 06 07   09 10 11 12
2009 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
2008 01 02 03 04 05 06 07   09 10 11 12
2007 01 02 03 04 05 06     09 10 11 12
2006 01 02 03 04 05 06     09 10 11 12
2005 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
2004 01 02 03 04 05 06     09 10 11 12
2003     03 04 05     08 09 10 11 12

Ubicació / Horari


Obert de dimarts a diumenge de 19.00h a 02.00h. 

Divendres i dissabtes obert fins a les 03.00h.


Cafè del Teatre Escorxador de Lleida

C/ Roca Labrador 2bis

25003 Lleida

Google Map més gran del Cafè del Teatre.

Google Street View del Cafè del Teatre.

Vista panoràmica de l'interior del Cafè del Teatre.